Νέα επιστημονική έρευνα: Δεν είναι απίθανο να χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή γιγάντιος κομήτης

Σε νέες εκτιμήσεις προχώρησαν οι επιστήμονες αναφορικά με την πιθανότητα να χτυπήσει κάποια στιγμή τη γη ένας κομήτης. Σύμφωνα με αυτές το σενάριο αυτό φαντάζει αρκετά πιθανό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Independent, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι διάφοροι κομήτες οι οποίοι αιωρούνται στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος, θα μπορούσαν κάποια στιγμή να έρθουν σε σύγκρουση με τη Γη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιστήμονες συνήθως παρατηρούν την ζώνη
των αστεροειδών οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ του Άρη και του Δία, όταν θέλουν να εντοπίσουν δυνητικά επικίνδυνους κομήτες.

Ωστόσο, έχουν ανακαλύψει και ένα τεράστιο σύνολο από κομήτες, τους οποίους μάλιστα ονομάζουν «Κένταυρους» και τους οποίους πρόσθεσαν στον κατάλογο με τους κομήτες που θα πρέπει να ανησυχούν την ανθρωπότητα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας από αυτούς τους κομήτες δεν συνιστά άμεση απειλή.

«Αλλά ενώ οι συγκρούσεις είναι σπάνιες θα μπορούσαν να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς προηγούμενες συγκρούσεις με έναν από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν αφανίσει τους δεινόσαυρους λένε οι επιστήμονες», όπως αναφέρει η Independent.

To υποθετικό σενάριο

Συνήθως οι κομήτες κινούνται κοντά στους εξωτερικούς πλανήτες, όπως για παράδειγμα ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ουρανός. Κάθε 40.000 ή 100.000 χρόνια η πορεία τους όμως αλλάζει και μπαίνουν σε τροχιά προς τη Γη.

Εάν ένας από τους κομήτες «Κένταυρους» χτυπήσει τη Γη, κατά πάσα πιθανότητα θα χωριστεί γίνει σκόνη ενώ κάποια από τα συντρίμμια του θα χτυπήσουν σίγουρα τη Γη.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές αναταραχές στην ιστορία της Γης θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από κομήτες.

«Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουμε επενδύσει πολλή προσπάθεια στην παρακολούθηση και την ανάλυση του κινδύνου μίας σύγκρουσης μεταξύ της Γης και ενός αστεροειδή», υποστηρίζει ο Μπιλ Νάπιερ από το πανεπιστήμιο του Μπάκινχαμ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα