Βολές Στάινμαιερ κατά της Αυστρίας: Δεν υπάρχει λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαιερ επέκρινε σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post (Ράινισε Ποστ) την μονομερή σύγκλιση της διάσκεψης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων από την Αυστρία:

«Είναι αυταπάτη να πιστεύεται ότι η διευθέτηση (του προσφυγικού) μπορεί να γίνει χωρίς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Για να αποκτήσει τον έλεγχο της εισόδου, η Ευρώπη χρειάζεται και τις χώρες οι οποίες αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., πρόσθεσε επίσης ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός. Υπογράμμισε δε ότι «συναντήσεις και
αποφάσεις πάνω από τα κεφάλια αυτών των χωρών δεν μας φέρουν πιο κοντά σε λύση της προσφυγικής κρίσης».

Η Ευρώπη, τόνισε ο Στάινμαϊερ, δεν θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα της σε βάρος ενός κράτους μέλους και ζήτησε νέα υποστήριξη για την Ελλάδα:

«Στο πλαίσιο του πακέτου, το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Τουρκία, πρέπει να διαθέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιπρόσθετη βοήθεια σε προσωπικό και χρήματα» στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ κατά Αυστρίας-Αυστρία κατά ΕΕ και Ελλάδας: Τι έγινε στη Διάσκεψη της Βιέννης

Πιέσεις σε Αυστρία και Τουρκία θα ασκήσει η Γερμανία για το προσφυγικό

Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων, συμβουλεύει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα