Έλεγχο των διαφημιστικών δαπανών από φορείς του ΥΠΟΜΕΔΙ ζητεί ο Χρ. Σπίρτζης. Αρχίζει την Παρασκευή ο διάλογος για το ραδιόφωνο

Να δοθεί διαταγή στην οικονομική αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι δαπάνες διαφημιστικού και επικοινωνιακού περιεχομένου των τελευταίων ετών σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΟΜΕΔΙ ζήτησε με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι SBC προανήγγειλε επίσης την έναρξη διαλόγου με τους φορείς των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ο οποίος
ξεκινάει αύριο Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπίρτζης αναφορικά με τους ελέγχους από την οικονομική αστυνομία αλλά και το κύκλωμα των εκβιαστών, σημείωσε ότι είναι απίστευτο να χρησιμοποιούνται ΜΜΕ με τέτοιο τρόπο. Αν αληθεύουν αυτά που ακούμε, συνέχισε, μιλάμε για οργανωμένη κατάσταση από συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο των ΜΜΕ και των καναλιών, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα ή και σε μικρότερης έντασης.

Ο Χρ. Σπίρτζης απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα είχαν θετικότερη στάση απέναντί του συγκεκριμένα sites ή εφημερίδες, αν είχε ανταποκριθεί στις πιέσεις τους να λαμβάνουν διαφήμιση, σημείωσε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν είχαν αλλάξει οι διοικήσεις στον ΟΑΣΑ, συνέβαινε το αντίθετο, χρησιμοποιούνταν οι φορείς εναντίον του και οι διαφημίσεις που δίνονταν, αναφέροντας για παράδειγμα, την κόντρα μεταξύ του υπουργείου του και της αλλαγής των διοικήσεων στον ΟΑΣΑ και τους δύο εποπτευόμενους φορείς, λέγοντας ότι οι δύο από τους τρεις διοικητές των οργανισμών που αντικαταστάθηκαν, πήραν πολιτικές καρέκλες στη ΝΔ.

Ο κ. Σπίρτζης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την οικονομική αστυνομία, εκτός του ελέγχου αν υπήρξε δίκαιη κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης, επιχειρεί να ελέγξει και το άλλο κομμάτι της αγοράς της διαφήμισης, από αυτούς που κάνουν μετρήσεις. «Πώς γίνεται κανάλια που είναι οι εργαζόμενοι σε απεργία να ανεβαίνει η τηλεθέαση τους την ώρα που δεν λειτουργούν. Πώς γίνεται άλλα, ξαφνικά από τη μία μέρα στην άλλη, να χάνουν το 50% της ακροαματικότητας ή της τηλεθέασης τους και τελείως τυχαία εκείνο το χρονικό διάστημα να είναι το διάστημα που μοιράζεται η διαφημιστική πίτα. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να ανοίξουν» τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, προανήγγειλε ότι αύριο Παρασκευή, ξεκινά ο διάλογος για το ραδιοφωνικό τοπίο, καθώς ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, έχουν καλέσει την Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής για να ξεκινήσει η συζήτηση για το ραδιόφωνο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα