Τσεχία: Ρώσος υπήκοος συνελήφθη για σύνδεση με επιθέσεις από χάκερ στις ΗΠΑ

Η αστυνομία της Τσεχίας συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο ο οποίος καταζητούνταν λόγω πιθανής σύνδεσης με επιθέσεις χάκερ στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από τις αρχές της χώρας, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η σύλληψη έγινε σε συνεργασία με το FBI, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της τσεχικής αστυνομίας το βράδυ της Τρίτης. Σημειώνεται πως η Ιντερπόλ είχε εκδώσει «κόκκινη
ειδοποίηση» για τον άνδρα, επιδιώκοντας τη σύλληψή του.

Ο εν λόγω Ρώσος υπήκοος συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Πράγας. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατέρρευσε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Τα τσεχικά δικαστήρια θα αποφασίσουν εάν θα εκδοθεί ή όχι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύλληψη, ενώ δεν έγινε γνωστό για τι είδους επιθέσεις καταζητούνταν ο άνδρας.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα επίσημα κατηγόρησε για πρώτη φορά για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος, εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Από πλευράς του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει δηλώσεις πως ένα σκάνδαλο γύρω από επιθέσεις χάκερ δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα