Τσαβούσογλου: Δεν έχουν επιστρέψει 32 διπλωμάτες που ανακλήθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως 32 από 208 διπλωμάτες οι οποίοι ανακλήθηκαν από την κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου μήνα δεν έχουν επιστρέψει, και η Άγκυρα έχει λάβει πληροφορίες πως έχουν διαφύγει σε διάφορες χώρες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι είχε λάβει «θετικά σήματα» από τις ΗΠΑ όσον αφορά στο αίτημα για έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί πως
ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα διέφυγαν στην Ιταλία αφού ανακληθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους, καθώς και ότι δύο Τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθούν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η Άγκυρα εξακολουθούσε να περιμένει μια απάντηση από τους αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά μ' έναν Τούρκο αξιωματικό αποσπασμένο στο ΝΑΤΟ ο οποίος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ αφού ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

(με πληροφορίες από Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα