ΑΠΟΕΛ: Έμπειρος, γρήγορος και τεχνίτης

Η αποχώρηση του Τόμας Ντε Βινσέντι δημιούργησε μεγάλο κενό στον ΑΠΟΕΛ και το στοίχημα για τους γαλαζοκίτρινους είναι το εξής: Να αντικαταστήσουν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό με έμπειρο ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί το ίδιο καλή και ποιοτική στο δημιουργικό κομμάτι.

Το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βγήκε στο φως της δημοσιότητας ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που εξετάζεται για να καλύψει το κενό του Ντε

Βινσέντι.

Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός προτάθηκε, μελετήθηκε και άρεσε στον Τόμας Κρίστιανσεν, στους υπεύθυνους προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ και φυσικά έφερε τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου.

Η αξία του ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη. Διαθέτει οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και γρηγοράδα. Είναι σε πάρα πολύ καλή ηλικία, ενώ το σημαντικότερο έχει την εμπειρία για να κάνει τη διαφορά.

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του από τοπικές ομάδες, προτού τον εντοπίσει το 2004 ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης και να εισηγηθεί την απόκτηση του. Όπως και έγινε.

Το ταλέντο του είχε γίνει γνωστό και στην Αγγλία. Ο ποδοσφαιριστής το 2006 πέρασε από δοκιμαστικά στην Λίβερπουλ, με τον Ράφα Μπενίτεθ να μένει κατενθουσιασμένος από τις ικανότητες του. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του, αλλά οι 600 χιλιάδες φάνηκαν λίγες στον ΠΑΟΚ, ο οποίος την απέρριψε. Ο Λάζαρος ζήτησε την ελευθέρα του και έφτασε μέχρι τα δικαστήρια για να την πάρει, αλλά αντί αυτού έμεινε και εκτός ΠΑΟΚ για έξι μήνες. Οι οπαδοί του δικεφάλου όντως απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή του ανέβασαν μέχρι και πανό «οικοδόμου».

Μάχη για τα πόδια του

Οι σχέσεις ΠΑΟΚ – Λάζαρου βρέθηκαν στο χειρότερο σημείο και η πρόταση του Προέδρου του Παναθηναϊκού Νίκου Πατέρα το 2008 για απόκτηση του ποδοσφαιριστή άφησε ικανοποιημένες όλες τις πλευρές. Προτού συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκό έδωσε μάχη με τον Ολυμπιακό για τα πόδια του ποδοσφαιριστή, με νικητή τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της πράσινης ΠΑΕ.

Ο Ελλαδίτης επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο 2,2 εκατομμυρίων μέσα στο κότερο του Πατέρα, ο οποίος του είχε τρομερή αδυναμία σαν ποδοσφαιριστή. Ένα χρόνο μετά έζησε την κορυφαία στιγμή σε συλλογικό επίπεδο, αφού κατέκτησε το νταμπλ. Στον Παναθηναϊκό παρέμεινε συνολικά 4,5 χρόνια.

Προβλήματα και Ιταλία

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να χτίσει στο νταμπλ του 2009/10 και τα οικονομικά προβλήματα σχεδόν τον διέλυσαν αγωνιστικά. Το πρότζεκτ του Πατέρα φάνηκε ερασιτεχνικό και όλοι οι ποδοσφαιριστές την έκαναν με γοργά πηδηματάκια για να γλυτώσουν. Έτσι και ο Λάζαρος.

Τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε να συνεχίσει με τα χρώματα της ιταλικής Μπολόνια, στην οποία και παρέμεινε 1,5 χρόνο έχοντας συνολικά 39 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Με το υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία, ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε για την Ελλάς Βερόνα, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Σαμπντόρια. Επέστρεψε στη Βερόνα, η οποία πλέον συμμετέχει στη Β’ Κατηγορία και έχει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή για ακόμα ένα χρόνο. Ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί την άμεση αποχώρηση του και τη μεταγραφή του στους γαλαζοκίτρινους.

Οι ποδοσφαιριστής που έζησε την μεγαλύτερη του ποδοσφαιρική εμπειρία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αρέσει στον ΑΠΟΕΛ και οι επόμενες ημέρες θα φέρουν οριστικές εξελίξεις. Άλλωστε η πλέον σημαντική παράμετρος σε μια μεταγραφή είναι και το οικονομικό κομμάτι.


Keywords
Τυχαία Θέματα