Τουρκικά μαχητικά έπληξαν «στόχους του ISIS» στην αλ Μπαμπ της Συρίας

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη συριακή πόλη αλ Μπαμπ, που ελέγχεται από το ISIS, την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αφού τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα αεροπορικά πλήγματα, λίγο πριν τις 8 το πρωί, κατέστρεψαν κτίρια που θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση, ανακοινώθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τα πλήγματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο
της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που άρχισε τον Αύγουστο με σκοπό την απώθηση των μαχητών του ISIS και των κουρδικών δυνάμεων από τα σύνορα.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε την Πέμπτη πως η Τουρκία θα προέβαινε σε αντίποινα αφού τρεις στρατιώτες της σκοτώθηκαν σε κάτι που η ίδια χαρακτήρισε φερόμενη συριακή αεροπορική επίθεση. Άλλος ένας στρατιώτης σκοτώθηκε αργότερα σε συγκρούσεις με το ISIS, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα