Τουρκία: Προσβολή και ειρωνεία από τον ΥΕΘΑ για τον γερμανό πρόεδρο που επισκέπτεται τη χώρα

O πρόεδρος της Γερμανίας κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη κόβει ντονέρ μαζί με έναν τούρκο μετανάστη στην Γερμανία που τον συνόδευσε στο ταξίδι.

Απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια για τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ που μάλιστα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία και σήμερα θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, έκανε ο τούρκος υπουργός Άμυνας. 

Ερωτηθείς αν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σταϊνμάιερ στην Τουρκία θα συζητηθεί η πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter για την πολεμική της

αεροπορία, ο υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ, απάντησε: «Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ, θα τον ρωτήσουμε αφού τελειώσει τη δουλειά του με το ντονέρ. Οι εξελίξεις σχετικά με αυτά (σ.σ.: τα εξοπλιστικά προγράμματα) συνεχίζονται» είπε ο υπουργός. 

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ άρχισε την επίσκεψή του στην Τουρκία με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον αντιπολιτευόμενο δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, επιλογή που εκτιμάται πως ενόχλησε τον Ερντογάν.

Το δε σχόλιο του υπουργού Άμυνας προφανώς αναφερόταν στο ότι ο Σταϊνμάιερ για να δείξει τους προσωπικούς δεσμούς του με τους Τούρκους, πήρε μαζί στο ταξίδι του έναν Τούρκο μετανάστη που έχει εστιατόριο κεμπάπ στο Βερολίνο. 

Αναφερόμενος μάλιστα στους Τούρκους που πήγαν ως μετανάστες στη Γερμανία είπε ότι «έχτισαν τη χώρα μας μαζί μας, έκαναν τη χώρα μας ισχυρή, βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας μας».

Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές όμως έκαναν λόγω για «διπλωματία του ντονέρ».

Το ραντεβού του προέδρου της Γερμανίας με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι προγραμματισμένο για σήμερα στην Άγκυρα.

Πηγές: AΠΕ ΜΠΕ

Related...ΗΠΑ:Η Γερουσία ενέκρινε το κρίσιμο πακέτο βοήθειας 95δις δολαρίων προς Ουκρανία, Ισραήλ, ΤαϊβάνΣτον δρόμο της «Ύδρας»: Προς εφοδιασμό και άλλων φρεγατών του ΠΝ με επιπλέον συστήματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Προσβολή, ΥΕΘΑ,tourkia, prosvoli, yetha