Τουρκία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου από τον Ερντογάν

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε στον Αχμέτ Νταβούτογλου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης των Ερντογάν και Νταβούτογλου, που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 13 χρόνια, κέρδισε τις εκλογές της 7ης Ιουνίου
συγκεντρώνοντας το 40,6% των ψήφων και 258 από τις 550 συνολικά έδρες της εθνοσυνέλευσης, έχασε ωστόσο την αυτοδυναμία, ένα γεγονός που ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Ο πρόεδρος συνάντησε σήμερα (Πέμπτη) στο προεδρικό μέγαρο τον βουλευτή από το Ικόνιο (κεντρικά) και πρόεδρο του AKP Αχμέτ Νταβούτογλου και του ανέθεσε να συγκροτήσει την 63η κυβέρνηση» (της τουρκικής Δημοκρατίας) επισημαίνει η προεδρία.

Ο Νταβούτογλου αναμένεται να συναντήσει την επόμενη εβδομάδα τους επικεφαλής των άλλων τριών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο, μετέδωσε το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο το πρωθυπουργικό γραφείο.

(πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα