Μοσκοβισί: Το παράθυρο για συμφωνία κλείνει την Κυριακή

Το παράθυρο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών κλείνει οριστικά την Κυριακή, γράφει στο προσωπικό του blog ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί- σε ανάρτηση στην οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να «αρνηθούμε τις επιλογές των ιεροκηρύκων και των πυρομανών».

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ότι, για να επιτευχθεί η συμφωνία, πρέπει να «γίνουν ένα» τα απαραίτητα συστατικά, όπως η δέσμευση
για μεταρρυθμίσεις, ο ρεαλισμός και η πολιτική βούληση. Επίσης, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «επιτέλους» δείχνει ότι θέλει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο για την οικονομία, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η Κομισιόν εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του χειρότερου σεναρίου.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι το επιθυμητό σενάριο είναι μόνο ένα, και αυτό είναι μια Ελλάδα που είναι σταθερά συνδεδεμένη στη ζώνη του ευρώ, η οποία έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις, με τη βοήθεια των εταίρων. Κάθε άλλο σενάριο, τονίζει, θα ήταν συλλογική αποτυχία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα