Τον κλήτευσαν ως κατηγορούμενο σε υπόθεση στην οποία δεν είχε καμία εμπλοκή

Ένα απίστευτο δικαστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν ατυχή συμπολίτη μας, που έλαβε κλητήριο θέσπισμα να εμφανιστεί ως κατηγορούμενος σε δίκη, μόνο που στα περιστατικά περιγράφεται ως κατηγορούμενη μια γυναίκα που δεν τήρησε τους όρους για την παράδοση του ανηλίκου παιδιού της στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Φυσικά ο άνδρας, όχι μόνο δεν έχει σχέση με την υπόθεση, αλλά ούτε καν γνωρίζει ή έχει δει ποτέ ούτε τον μηνυτή, ούτε την κατηγορουμένη. Ο άνθρωπος δε αφενός τρόμαξε, αφετέρου δεν ήξερε αν έπρεπε να κλάψει ή να γελάσει.

Το κλητήριο

Ειδικότερα, κατηγορούμενος εν μία νυκτί βρέθηκε

ένας πολίτης, στα χέρια του οποίου έφτασε κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλείτο να καταθέσει σε υπόθεση επιμέλειας ανηλίκου.

Με τη μόνη διαφορά πως το κλητήριο θέσπισμα, όπως αποδείχτηκε όχι μόνον δεν τον αφορούσε, αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρονται και σε αυτό κατηγορούμενη ήταν κάποια γυναίκα η οποία είχε αθετήσει τους όρους επιμέλειας.

Tο έγγραφο ενώ καλεί τον (άσχετο) πολίτη να παρευρεθεί σε δικαστική διαδικασία, καθώς «δε συμμορφώθηκε σε διατάξεις δικαστικών αποφάσεων σχετικώς με την επικοινωνία με τέκνο», στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι απευθυνόταν σε κάποια γυναίκα.

Ειδικότερα, αυτή σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο υποχρεώθηκε σε πράξη για διατήρηση της επιχείρησής της «να παραδώσει το ανήλικο τέκνο ηλικίας τότε 6 ετών (το οποίο απέκτησαν με τον εγκαλούντα πρώην σύζυγο κατά την έγγαμη συμβίωση) στον εγκαλούντα πατέρα για να ασκήσει το δικαίωμα επικοινωνίας, εντούτοις δεν έπραξε τούτο αποστερώντας έτσι τον εγκαλούντα από την ενάσκηση του ως άνω νομίμου δικαιώματος».

Λάθος προσωπο και γένος

Κι ενώ σε όλο το κλητήριο θέσπισμα καθίσταται σαφές πως η υπόθεση αφορά γυναίκα κατηγορούμενη και όχι τον ατυχή πολίτη που την έλαβε, το ίδιο καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα καθιστώντας τον υπαίτιο.

«Αν ο κατηγορούμενος δεν εμφανιστεί ή δεν εκπροσωπείται νομίμως από συνήγορο, δικάζεται σαν να ήταν παρών, εφόσον έχει νομίμως κλητευθεί και έχει ενημερωθεί ότι σε περίπτωση μη εμφάνισης ή μη εκπροσώπησής του θα δικαστεί ερήμην» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΘεσσαλονίκη: Εκπαιδευτής οδήγησης «δίδαξε» ήθος παρκάροντας σε θέση ΑμεΑΕκπαίδευση καταδρομών στη Ρεντίνα (φωτογραφίες)«Μόνο το ναι σημαίνει ναι»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τον κλήτευσαν ως κατηγορούμενο σε υπόθεση στην οποία δεν είχε καμμία εμπλοκή,