Το μυστηριώδες γράμμα που έχει προκαλέσει πανικό στον πρόεδρο της Κίνας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης σε ένα γράμμα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και ζητούσε από τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping, να παραιτηθεί.

Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων από την ημέρα δημοσίευσής του, οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας της Κίνας έχουν συλλάβει δεκάδες υπόπτους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για απειλές εναντίον συγγενών ενός εξορισμένου δημοσιογράφου που σχολίασε το γράμμα. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Guardian, αντιμετωπίζει το γράμμα σαν πραγματική απειλή και αντιδρά
με βεβιασμένες κινήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

«Big Daddy Xi»: Ποπ συγκρότημα τραγουδά για τον πρόεδρο της Κίνας. Προπαγάνδα ή φόρος τιμής;

Το γράμμα, το οποίο καλεί τον Jinping να παραιτηθεί, αναφέρει λεπτομερώς τις αποτυχίες του. Ακόμα, υπογράφεται από «πιστά μέλη του κομμουνιστικού κόμματος», τα οποία προχώρησαν και στην εξής προειδοποίηση: «για την δική σου ασφάλεια και εκείνη της οικογένειάς σου, σου ζητάμε να παραιτηθείς».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Canyu, η οποία έχει βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σήμερα, Πέμπτη, η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί, γεγονός που δείχνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο εξόριστοι Κινέζοι, ο μπλόγκερ και ακτιβιστής, Wen Yunchao, και ο δημοσιογράφος Chang Ping, δήλωσαν ότι έχουν μπει στο στόχαστρο της κινεζικής κυβέρνησης. Ο πρώτος ζει στη Νέα Υόρκη και ο δεύτερος στη Γερμανία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα