Το απόγευμα στις 18:30 ανακοινώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του

Στις 18:30, το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.
Ειδικότερα ο κ. Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού 115.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται μεταξύ άλλων να ανακοινώσει και το σύνολο των υπογραφών που θα έχει συγκεντρώσει και όπως εκτιμάται έχει πολύ παραπάνω από τις 50 υπογραφές που απαιτούνται.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει μαζί του και τις 50 υπογραφές που απαιτούνται από
το καταστατικό για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητα του, οι οποίες προέρχονται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές υπογραφές από Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στο πρόσωπο ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υποψίες για την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη άρχισαν να γίνονται βεβαιότητα όταν ο διευθυντής του γραφείου του ζήτησε και παρέλαβε τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά στην εκλογή του νέου προέδρου.

Αντίπαλοί του σε αυτή την κούρσα διαδοχής είναι τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφέρει ήδη να συλλέξουν τις 50 υπογραφές, ενώ διεκδικητής της προεδρίας είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος φέρεται να έχει τη στήριξη πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πριν από την 6η απογευματινή εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης. καρφιά.

Πηγές από το περιβάλλον του νυν προέδρου της ΝΔ ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ζητώντας ουσιαστικά οι εσωκομματικές κάλπες ότι θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ, με τις κάλπες να στηθούν στις 18 Οκτωβρίου, με το επιχείρημα ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;».

Διαφορετική είναι η άποψη όμως τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών.

Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο ότι «οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε και για αυτό το λόγο οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου». Στο ίδιο πνεύμα και το επιτελείο του κ.Τζιτζικώστα που ζητούσαν να μην γίνει μια φαστ τρακ διαδικασία αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος, για να ακουστούν οι υποψήφιοι και τα επιχειρήματά τους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα