Την Ειδομένη επισκέπτεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την Ειδομένη επισκέπτεται σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα επιθεωρήσει τον καταυλισμό των προσφύγων και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Εν
τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης αναφερόμενος στους περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν από την Ειδομένη στα Σκόπια, δήλωσε: «Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή μεταναστών, αν υπάρχει κίνηση για επανεισδοχή τους ( από την ΠΓΔΜ) θα την εξετάσουμε».

Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι η Αθήνα βρισκόταν πίσω από την απόφαση των μεταναστών για την είσοδό τους στην ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει, ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες».

Την Ειδομένη θα επισκεφθεί και ο επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα