Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία των ΛΟΑΤΚΙ - Ενταση και 16 προσαγωγές - Γιούχα σε Κασσελάκη (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης στην προβολή του ντοκιμαντέρ Unclickable σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Με το μήνυμα «We exist» (υπάρχουμε) διαδήλωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τρανσφοβική – ομοφοβική επίθεση

που δέχτηκαν δύο άτομα όταν περπατούσαν στο σημείο.

Διαμαρτυρία των ΛΟΑΤΚΙ κατά της τρανσφοβικής επίθεσης σε δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη

Με πανό και πλακάτ, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας διαμαρτύρονται κατά της ομοφοβίας, του φασισμού και των διακρίσεων. Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας όχλος επιτέθηκε σε δύο άτομα, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους και μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους όπου σημειώθηκαν συμπλοκές.

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και διαδηλωτές τους απώθησαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Γιούχαραν τον Στέφανο Κασσελάκη έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» – Φώναζαν «είσαι σκουπίδι»

Λίγη ώρα αργότερα, ένταση επικράτησε και έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» μερικά μέτρα πιο μακριά, όταν αστυνομικός που στεκόταν στην είσοδο δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με ένα κράνος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και για προληπτικούς λόγους ο αστυνομικός μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” προσήλθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης για να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη Unclickable που προβάλλεται στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους και περπάτησε μέχρι το “Ολύμπιον”, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρο Παππά, την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και κομματικά στελέχη.

Την ώρα που έμπαινε στο “Ολύμπιον” άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, από το συλλαλητήριο κατά της ομοφοβίας, φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι άγνωστοι του επιτέθηκαν αποκαλώντας τον «σκουπίδι και καταπιεστή».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παρουσίας ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, εμφανίστηκαν ομάδες ακροδεξιών που κινήθηκαν κρατώντας πυρσό προς το πλήθος.

Τότε, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κρατώντας ξύλα, άρχισαν να τα κυνηγούν.

Ένταση δημιουργήθηκε και έξω από κατάστημα εστίασης, όπου μπήκε για να προφυλαχτεί νεαρός της ομάδας των ακροδεξιών. Το κατάστημα περικύκλωσαν αντιεξουσιαστές, φωνάζοντας του να βγει έξω. Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές.

Ζημιές σε γνωστό καφέ επί της Λεωφόρου Νίκης προκάλεσαν κουκουλοφόροι, που συμμετείχαν στην πορεία κατά της χθεσινής ομοφοβικής επίθεσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η πορεία περνούσε μπροστά από το συγκεκριμένο κατάστημα, τα άτομα προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον χώρο.

Στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους δράστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο περί τις 22:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε λεκτικά στα δύο νεαρά άτομα. Τα άτομα φοβούμενα για την ασφάλειά τους βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 21 συλλήψεις για το περιστατικό. 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Karfitsa, ThessToday

Keywords
Αναζητήσεις
υπαρχουν διαματυρια των λοατκί
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Υπάρχουμε – Διαμαρτυρία, ΛΟΑΤΚΙ, Βίντεο,thessaloniki, yparchoume – diamartyria, loatki, vinteo