Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε αυτό που συμφώνησε ο πρωθυπουργός


Κριτική σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με δηλώσεις του στη Βουλή, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα τα ψηφίσουν.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι δεν χωρούν αμφιταλαντεύσεις
ανάμεσα στο κομματικό και το εθνικό καθήκον.

«Για το Ποτάμι τα πράγματα είναι καθαρά. Θα ψηφίσουμε αυτό που συμφώνησε ο πρωθυπουργός με τους εταίρους», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τη άποψη ορισμένων εντός του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή, αφού έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε όσους το ισχυρίζονται, λέγοντας ότι «ο ρόλος του βουλευτή έχει ευθύνη. Δεν φτάνει μόνο να είναι κάποιος βουλευτής για το μισθό, τα προνόμια, τη προεδρία ή την αντιπροεδρία. Έχει ευθύνη».

«Τιμώ όσους διαφωνούν, παραιτούνται και αποχωρούν», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας ότι σημασία έχει το κύριο σώμα των βουλευτών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κάνει συμφωνία και κάποιοι να τον υποσκάπτουν», είπε.

«Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις με ποιές δυνάμεις θέλει να πορευτεί, είπε.

Κατέστησε σαφές ότι το «Ποτάμι» δεν θα μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τη στάση της σύγχρονης μεταρρυθμιστικής ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης.

«Με ότι συμφωνούμε προς όφελος των πολλών θα το στηρίζουμε. Με ότι δεν συμφωνούμε θα το λέμε. Παίζουμε με καθαρά χαρτιά και το ερώτημα είναι: Ό, τι συμφώνησε ο Τσίπρας το στηρίζουμε ή όχι; Το Ποτάμι λέει Ναι», κατέληξε ο κ. Θοεδωράκης.

Νωρίτερα τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού του Ποταμιού είχαν σύσκεψη στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, αποφασίστηκε να υποστηριχθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά την πρωτοβουλία την έχει ο πρωθυπουργός. Η γραμμή που συμφωνήθηκε κινείται στο πλαίσιο ότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να στηρίζει και οι κυβερνητικοί να κάνουν αντιπολίτευση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα