Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Ο Ομπάμα έρχεται

Σε ρυθμούς Ομπάμα η Αθήνα αφού σήμερα, Τρίτη, φτάνει στην ελληνική πρωτεύουσα ο Αμερικανός Πρόεδρος όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα. Φθάνει στο Ελ. Βενιζέλος περίπου στις 11 το πρωί, ενώ
στις 13:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μία ώρα μετά θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, στις 19:30, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

2. Στάσεις εργασίας σε μέσα μεταφοράς και απαγόρευση συγκεντρώσεων

Όπως καταλαβαίνετε, λόγω της επίσκεψης Ομπάμα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, με απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε περιοχές των νοτίων προαστίων και του κέντρου. Επίσης θα γίνεται διακοπή στην κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνά κάθε φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μέσα σε όλα αυτά, στάση εργασίας αποφασίστηκε σε μετρό και τραμ την Τρίτη. Κανονικά θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός. Τέλος κάποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί.

3. Τα εργασιακά επί τάπητος

Το εργασιακό καθεστώς και το υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι επαφές των επικεφαλής των κλιμακίων θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Euro Working Group στις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι αυριανές συναντήσεις έχουν ως εξής:

11:00-12:30 Επισκόπηση.
17:00-18:00 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.
18:00-19:00 Αγορά εργασίας.

4. Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ανέλαβε η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πρόκειται για την οργάνωση που τον Μάιο του 2014 είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, ενώ με το σημερινό της κείμενο κάνει γνωστό ότι βρίσκεται και πίσω από τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικό στην πλατεία Κολωνακίου, τον Αύγουστο του 2016.

5. Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση ο Θάνος Πλεύρης

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Θάνου Πλεύρη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Εισήχθη την Κυριακή, στις 10.00 π.μ., στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με εικόνα σήψης καθ’ ότι είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα