Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Εύβοια

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά η οποία κατακαίει χιλιάδες στρέμματα δάσους από το Σάββατο. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή και και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας
του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

2) Στη Σόφια ο Αλέξης Τσίπρας, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ ομόλογων υπουργών των δύο χωρών, και μετά το πέρας αυτής θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

3) Τουρκικό «παζάρι» με την ΕΕ με φόντο τη συμφωνία για το προσφυγικό

Προειδοποιήσεις προς την ΕΕ απηύθυνε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έθεσε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι τις αρχές ή το αργότερο τα μέσα Οκτωβρίου.

4) H Χίλαρι Κλίντον κατηγορεί τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή των email

Στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επέρριψε ευθύνες για την υποκλοπή των email της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, η υποψήφια για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον. Όπως ανέφερε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

5) Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν πάτε στη θάλασσα

Με την ΕΜΥ να προβλέπει για σήμερα καύσωνα, με θερμοκρασία να φτάνει τους 38 και τους 39 βαθμούς, δείτε από την ΕΚΠΟΙΖΩ μία λίστα από πράγματα τα οποία θα πρέπει οι λουόμενοι να γνωρίζουν όταν πηγαίνουν για τα μπάνια τους , καθώς δεν λείπουν «επιτήδειοι» επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι κάποιες φορές «ξεχνούν» κανόνες και υποχρεώσεις που ισχύουν στις παραλίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα