Συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ για την παρουσίαση της νέας πρότασης. Επιμένει σε «συνολική λύση»

Εντατικές και αλλεπάλληλες είναι οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με το Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους των θεσμών ένα 24ωρο το κρίσιμο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και ο ίδιος αναχωρεί για Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα Καγελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ
καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους συνομιλητές του την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές φάνηκε να μην απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο παράτασης της δανειακής σύμβασης αν και εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις εάν οι προτάσεις των θεσμών δεν προβλέπουν ρύθμιση του χρέους.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα