Συνάντηση Λιου - Τσίπρα στο Νταβός. «Οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους» είπε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Meeting earlier with @USTreasury Secretary Jack Lew at Davos #WEF16 pic.twitter.com/3BUmV8MCZU

Alexis Tsipras (@tsipras_eu) January 21, 2016

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στον Αμερικάνο υπουργό Οικονομικών το κυβερνητικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Έδωσε έμφασή στην βελτίωσή των οικονομικών δεικτών και τόνισε πως υπάρχει μεταστροφή στο επενδυτικό περιβάλλον. Επίσης συζητήθηκε η σταθερή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη στάση του κ.Λιου να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα θετική.

Συγκεκριμένα όταν ο κ.Τσίπρας είπε στον αμερικανό ΥΠΟΙΚ πως «Η οικονομία πάει καλά. Υπάρχει θετικό κλίμα. Διαμορφώνεται ένα καινούργιο επίπεδο με τις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος», ο κ.Λιου του απάντησε: «Οι Η.Π.Α. είναι σύμμαχος της Ελλάδας στο ζήτημα του χρέους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα