Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Κανταρή που τον μαχαίρωσαν για μια κάμερα: «Υπήρχε μια λίμνη αίματος»

Την ενοχή των δύο Αφγανών, που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Μανώλη Κανταρή, τον οποίο μαχαίρωσαν για να του κλέψουν μια κάμερα, τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτό Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας του ΜΟΕ ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Συγκλονιστική
η παρουσία της συζύγου του θύματος, η οποία με λυγμούς περιέγραψε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν τη μεταφορά της στο μαιευτήριο, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε προγραμματισμένο τοκετό.

Όπως είπε στην κατάθεση της, ο σύζυγός της βγήκε από το σπίτι γύρω στις 4:30 με 5, για να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο.

«Ανησύχησα, είπε επειδή αργούσε και άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές. Τίποτα. Δεν απαντούσε... Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ένα περιπολικό. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, όταν λίγο μετά είδα το τρόλεϊ να το σταματάνε και να κατεβάζουν κόσμο. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω και μαζί με τη μητέρα μου κατεβήκαμε κάτω στο δρόμο. Εγώ λόγω της κατάστασης μου δεν μπορούσα να περπατήσω γρήγορα. Είδα το φάρο του περιπολικού. Ταράχτηκε. Γλίστρησα και έπεσα. Είδα τους αστυνομικούς και προσπάθησα να πλησιάσω. Θυμάμαι ότι, είδα το πόδι Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Ήταν λερωμένα τα ρούχα του. Υπήρχε πολύ αίμα. Είχε ανοικτά τα μάτια του και στόμα του.

Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα. Δεν τον είχα φιλήσει, όταν έφυγε από το σπίτι, αλλά δε μου το επέτρεψαν. Θυμάμαι ότι, μετά με βάλανε στο ασθενοφόρο. Εκεί αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομα του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω τους συγγενείς. Βγήκα από το μαιευτήριο και στην κηδεία του».

Η μητέρα της συζύγου του Μανώλη Καντάρη στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάθεση της, στις αντιξοότητες που πέρασαν, μετά από τη δολοφονία του γαμπρού της και ανάφερε ότι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

«Στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του, η οποία γεννήθηκε δυο ώρες μετά...», είπε η μάρτυρας, η οποία κατέθεσε με μεγάλη δυσκολία, καθώς την έπνιγαν οι λυγμοί και τα δάκρυα...

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έριξαν το βάρος της
δολοφονίας στον τρίτο συγκατηγορούμενο τους Πακιστανό, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα