Στους 700 οι νεκροί στο Πακιστάν εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί στο νότιο Πακιστάν εξαιτίας του σφοδρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υδράργυρος έχει αγγίξει τους 44,5 βαθμούς Κελσίου, όμως η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας.

Τις τελευταίες τρεις μέρες οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 700, οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Η πλειονότητα των θανάτων έχει καταγραφθεί στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με
πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο υδράργυρος ανήλθε στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δυσχεραίνουν τη λειτουργία του συστήματος υδροδότησης.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας του κύματος ζέστης έχει ανέλθει στους 692» γνωστοποίησε ο Σαέντ Μανγκνέτζο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Σιντ.

Σε κατάσταση συναγερμού τα νοσοκομεία

Το νοσοκομείο Τζίνα, το μεγαλύτερο στο Καράτσι, δέχθηκε αυτές τις ημέρες 3000 ανθρώπους που είχαν υποστεί θερμοπληξία, εκ των οποίων οι 200 είχαν ήδη αποβιώσει κατά τη διακομιδή τους ή πέθαναν στο νοσοκομείο, ανέφερε ο γιατρός Σάμι Τζαμάλι.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στο μεγάλο αριθμό των εισαγωγών, η επαρχιακή κυβέρνηση του Σιντ έθεσε σε κατάσταση συναγερμού όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, ανακάλεσε τις άδειες των ιατρών και αύξησε τα αποθέματα φαρμάκων.

Η μεγαλύτερη οργάνωση αρωγής του Πακιστάν, Edhi, από την πλευρά της γνωστοποίησε ότι στα δύο νεκροτομεία του Καράτσι, «μεταφέρθηκαν περισσότερες από 400 σοροί τις τελευταίες τρεις ημέρες».

«Οι υπάλληλοί μας ζητούν από τις οικογένειες να κρατήσουν τις σορούς καθώς τα κέντρα μας δεν έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν περισσότερα θύματα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ανουάρ Καζμί.

Εκτός από το Καράτσι τουλάχιστον 10 νεκροί έχουν καταγραφθεί έως σήμερα στο υπόλοιπο της επαρχίας Σιντ και τουλάχιστον 10 σε περιοχές βορειότερα, στην επαρχία Παντζάμπ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα