Στο επίκεντρο η ρευστότητα: Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα – Γιάννη Στουρνάρα

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκαν όλα τα θέματα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης εξερχόμενος του Μεγάρου με την ελληνική πλευρά να ταξιδεύει στις Βρυξέλλες με στόχο
την παρουσίαση των κοστολογημένων της προτάσεων προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ώστε να αποπληρωθούν οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Μαρτίου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για την κρίσιμη Σύνοδο της ΕΚΤ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο όπως αυτό «ανέβηκε» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter νωρίτερα το απόγευμα.

Συνεδρίαση αυτή την ώρα του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την οικονομική πολιτική. pic.twitter.com/OVbxkXEWBG

— PrimeMinisterGR (@PrimeministerGR) March 4, 2015

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ που συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί η επέκταση για καόμη 15 ημέρες της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA καθώς και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 1 τρισ. ευρώ που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΚΤ με στόχο να «χτυπηθεί» ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη που θεωρείται αιτία της ύφεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα