Στην Ινδία ο πρώτος θάνατος ανθρώπου που φαίνεται να οφείλεται επιβεβαιωμένα σε μετεωρίτη

Την ατυχή πρωτιά να είναι ο πρώτος άνθρωπος που (επιβεβαιωμένα) σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη φέρεται να κατέκτησε 40χρονος οδηγός λεωφορείου στην Ινδία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Hindustan Times, η αρμόδια υπουργός (Ταμίλ Ναντού), Τζ. Τζαγιαλιθάα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο άτυχος οδηγός είχε σκοτωθεί το Σάββατο από βράχο ο οποίος έπεσε από το Διάστημα στο Βελόρε.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός, Καμράτζ, σκοτώθηκε από μετεωρίτη - και όχι από χειροβομβίδα ή βόμβα, όπως είχε θεωρηθεί αρχικά-
που έπεσε στο campus πανεπιστημίου στο Βελόρε. Από την έκρηξη, η οποία τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, δημιουργήθηκε κρατήρας και έσπασαν τζάμια σε λεωφορεία και κτίρια.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι μετεωρίτης ήταν το αίτιο του θανάτου, ενώ ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, Χαρς Βαρντχάν, ανέφερε ότι η πιθανότητα θανάτου από μετεωρίτη είναι αμελητέα- ακόμα και η θέαση της πτώσης ενός είναι σπάνια. Το περιστατικό διερευνά ομάδα επιστημόνων από το Ινδικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής.

Σημειώνεται πως δεν έχει καταγραφεί επίσημα θάνατος ανθρώπου από μετεωρίτη- ωστόσο το 1911 ένας μετεωρίτης (Nakhla) σκότωσε έναν σκύλο στην Αίγυπτο, ενώ ένα αγόρι τραυματίστηκε το 1992 από τον μετεωρίτη Μπάλε στην Ουγκάντα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα