Υπάλληλος αεροδρομίου είχε παραδώσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στον βομβιστή που εκτινάχθηκε σε πτήση στη Σομαλία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πως ο Σομαλός βομβιστής αυτοκτονίας που εκτινάχθηκε σε πτήση της Daalo Airlines, ανοίγοντας τρύπα στο αεροσκάφος, κατάφερε να περάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό από τους ελέγχους των αεροδρομίων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην υπόθεση είναι εμφανής η εμπλοκή υπαλλήλου του αεροδρομίου του Μογκαντίσου.

Βίντεο που ήρθε στα χέρια των αρχών και αναλύθηκε από ειδικούς δείχνει έναν υπάλληλο του αεροδρομίου και έναν άλλο άγνωστο
άνδρα να παραδίδουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος ήταν κρυμμένος σε θήκη για λάπτοπ, στον βομβιστή, λίγα λεπτά πριν εκείνος εισέλθει στο αεροσκάφος. Ο τρομοκράτης είχε προηγουμένως περάσει από τον έλεγχο, όμως δεν είχε βρεθεί κάποιο ύποπτο αντικείμενο πάνω του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Σομαλίας ονόματι Abdisalam Aato, το αεροδρόμιο έχει ενισχύσει τους ελέγχους ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι στην υπόθεση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι δύο άνδρες που παρέδωσαν στον άνδρα τη θήκη για λάπτοπ μέσα στην οποία βρισκόταν ο μηχανισμός, έχουν συλληφθεί στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον πιλότο του αεροσκάφους, Vlatko Vodopivec, στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας. Όπως ο ίδιος ανέφερε, στους αεροδιάδρομους περιφέρονται άτομα αγνώστων στοιχείων που μπορούν είτε να επιβιβαστούν παράνομα στα αεροσκάφη, είτε να παραδώσουν επικίνδυνα αντικείμενα στους επιβάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την προηγούμενη Τρίτη, δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση. Νεκρός κατέληξε μόνο ο βομβιστής, ενώ δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου με ασφάλεια, όμως, όπως τόνισε ο Vodopivec, εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε άλλο υψόμετρο, το αεροσκάφος θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα