Στην Αθήνα ο Ολάντ μαζί με στρατιά επιχειρηματιών: Στενή πολιορκία για τα ελληνικά φιλέτα

Λίγα 24ωρα απομένουν για την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα, Φρανσουά Ολάντ σε μία είσκεψη με ιδιαίτερη συμβολική σημασία η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ελληνογαλλικές σχέσεις. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές την χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα».

Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση
του Φρανσουά Ολάντ με την Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του.

Εύλογα, σημειώνεται, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Στρατιές επιχειρηματιών μαζί με Ολάντ

Μία σημαντική πτυχή της επίσκεψης Ολάντ έχει να κάνει και με την επιδίωξη της Γαλλίας για αναβάθμιση της χέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το γαλλόφωνο ραδιόφωνο RTL του Λουξεμβούργου τον γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύουν 70 διευθυντές γαλλικών επιχειρήσεων που ελπίζουν να επωφεληθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πολιορκία για τα ελληνικά φιλέτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για ορισμένα ελληνικά «φιλέτα» που έχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι εταιρείες διαχείρισης νερού, η ενέργεια (ρεύμα, αέριο, αλλά και το κομμάτι των υδρογονανθράκων), τα logistics, τα λιμάνια, οι δρόμοι, τα τρένα, το κτηματολόγιο, και γενικότερα τα projects της χαρτογράφησης της χώρας, αλλά και ένα κομμάτι του ελληνικού τουριστικού πακέτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του γαλλόφωνου ραδιόφωνου RTL του Λουξεμβούργου, μαζί με το γάλλο πρόεδρο θα είναι και ο πρόεδρος του ομίλου Vinci, Pierre Coppey. Μιας εταιρίας από τις κορυφαίες παγκοσμίως στο χώρο των κατασκευών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
ολαντ
Τυχαία Θέματα