Αυτή είναι η πρώτη Selfie που τραβήχτηκε ποτέ

Ήταν το 2013 όταν το Λεξικό της Οξφόρδης ανακήρυξε τη λέξη "Selfie" ως λέξη της χρονιάς. Ο "Εαυτούλης" όπως θα μπορούσε να αποδοθεί σε ελεύθερη μετάφραση δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει τα άπειρα προσωπικά πορτραίτα που “τραβάμε” τον εαυτό μας από το κινητό μας, το tablet ή ακόμα και την φωτογραφική μας μηχανή.

Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι η πρώτη selfie τραβήχτηκε από κάποια τραγουδίστρια, ηθοποιό ή κάποιο πλουσιόπαιδο που
είχε την ευχέρεια και την τύχη να αγοράσει ένα από τα πρώτα κινητά με κάμερα. Κι όμως, όχι.

Σύμφωνα με την Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου η πρώτη selfie τραβήχτηκε σε ένα μικρό μαγαζί, 8 περίπου χρόνια πριν εφευρεθεί το τηλέφωνο και 168 πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο iPhone.

Πρωταγωνιστής ήταν ο 30χρονός Robert Cornelius, ο άνθρωπος που πόζαρε, δεν φορούσε χίπστερ ρούχα ούτε έκανε duckface στην κάμερα. Τράβηξε τη φωτογραφία το 1839 στο μικρό μαγαζί που διατηρούσε ο πατέρας του και χρειάστηκε να στήσει την πρωτόγονη κάμερά του σε τρίποδο και να τρέξει να στηθεί ακίνητος για 5 ολόκληρα λεπτά, περιμένοντας από το φακό να κάνει σωστά τη δουλειά του.

ΠΗΓΗ: publicdomainreview.org

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα