Σταύρος Θεοδωράκης από τον Έβρο: Eκρηκτικό το μείγμα ακυβερνησίας

Tην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που μπορούν να βρουν λύσεις για τη χώρα, επεσήμανε ο Στ.Θεοδωράκης. “Εμείς λέμε ότι υπάρχουν περιθώρια άσκησης μιας καινούργιας πολιτικής, αρκεί να μπουν στα πράγματα σύγχρονοι δημιουργικοί άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού από τον Έβρο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία και συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να αναλάβει τις ευθύνες
του». “Βλέπω την ελληνική κυβέρνηση να περνάει από τη συνθηματολογία και της αγριάδα την αντιπολιτευτική σε μια απόλυτη υποταγή.Αν μπορεί να κυβερνήσει με τους 153, να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να έρθει στη Βουλή να το πει και από αυτή τη Βουλή να βρούμε μια λύση προς όφελος των πολλών. Εμείς λέμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά, προοδευτικά μυαλά, ανθρώπους που έχουν δουλέψει και που μπορούν να βρουν έξυπνες λύσεις για τη χώρα.Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση; Εάν θεωρεί ότι υπάρχουν, εάν θεωρεί ότι οι υπουργοί που έχει είναι οι καλύτεροι, ας συνεχίσει», τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει δύο τύπους υπουργών. Έχει είτε ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν ξέρουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα».

«Καθημερινά προκύπτουν προβλήματα από την μεγάλη ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που θα υπογραφεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, θα υπηρετηθεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε επίσης ότι «δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση, η οποία εξαπατά τους πολίτες. Φέρνοντας δε ως παράδειγμα την καθημερινότητα είπε ότι «δεν έχουμε την απαίτηση από την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου να λύσουν το πρόβλημα στη Συρία. Έχουμε όμως την απαίτηση να ασχοληθούν με πολύ συγκεκριμένα, μικρά πράγματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία».

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Δέλτα Τηλεόραση Έβρου, δήλωσε επίσης ότι “υπάρχει ανάγκη από το πνεύμα της δημιουργική Ελλάδας στη διακυβέρνηση της χώρας”.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Η κρίση έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε σε νέες βάσεις την αγροτική μας παραγωγή. Ήταν πολύ ενδιαφέρον -και μιλώντας με τους αγρότες στον Έβρο, μου είπαν ότι κάθε μέρα προστίθεται ένα δυναμικό επιχειρηματικό στην αγροτιά που θεωρεί ότι δεν μπορεί να κυνηγάει τις τύχες του στην πόλη και θα πρέπει να επιστρέψει με κάποιο τρόπο στην αγροτική παραγωγή. Μια μικρή ενίσχυση χρειάζονται και βέβαια τώρα που μιλάμε για τα αγροτικά ζητήματα στη Βουλή, να έχουμε μια πιο ορθολογική στάση απέναντι στη φορολόγηση των αγροτών. Εμείς έχουμε προτείνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: Οι αγρότες που εντάσσονται σε ομάδες παραγωγών και σε νέους συνεταιρισμούς - αυτό που προωθεί και η Ε.Ε - να έχουν φορολογία 13%. Και έχουμε επίσης, ότι οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται μεν ως νέοι επιχειρηματίες αλλά επειδή ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει οι δαπάνες τους, τα έξοδά τους, το χωράφι τους να βγαίνουν από τα κέρδη της χρονιάς. Και μετά να είναι η όποια φορολογία. Είναι προτάσεις που συμφωνεί το μεγαλύτερο μέρος της αγροτιάς. Και ειδικά οι νέοι αγρότες που θέλουν να στήσουν σε στερεή, υγιή και νόμιμη βάση τη νέα τους πορεία».

Για τον προσυνεδριακό διάλογο στο Ποτάμι

«Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, δε θα αλλάξει η χώρα. Και για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, πρέπει να αλλάξουν τα κόμματα. Το Ποτάμι - το νεώτερο των ελληνικών κομμάτων έχει τη δυνατότητα να μπολιάσει με νέες ιδέες το πολιτικό σύστημα. Κάναμε πράγματα ήδη πρωτοποριακά. Δώσαμε τη δυνατότητα στους εθελοντές μας σε όλη τη χώρα να αποφασίσουν - να συναποφασίσουμε - μια σειρά από πολιτικά πράγματα. 1.500 στελέχη, λοιπόν, από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος τις προηγούμενες ημέρες σε ένα δημοψήφισμα που κάναμε και πραγματικά έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Φαντάζεστε οποιοδήποτε άλλο κόμμα να τολμήσει να ρωτήσει τη βάση του για αυτά που συζητιούνται στην Αθήνα; Εμείς το τολμήσαμε, το κάναμε, και κάπως έτσι θα συνεχίσουμε. Συμμετοχικές διαδικασίες και δυνατότητα τα τοπικά στελέχη - τα στελέχη στην Κομοτηνή, τα στελέχη στην Ξάνθη - να μπορούν απευθείας να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις του κέντρου.

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο

«Τους απασχολεί όλους η κυβερνητική πολιτική. Είτε είναι εθελοντές του Ποταμιού είτε είναι άνθρωποι που στις εκλογές είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, η οποία τους εξαπατά. Η κυβέρνηση, η οποία αν πρέπει να της δώσεις έναν τίτλο, αυτός είναι "κυβέρνηση ανικανότητας, κυβέρνηση που δεν ξέρει που να πάει". Και αυτό φαίνεται από τις καθημερινές αποφάσεις, από μικρά πράγματα. Δεν έχουμε την απαίτηση από την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου να λύσουν το πρόβλημα στη Συρία, Έχουμε όμως την απαίτηση να ασχοληθούν με πολύ συγκεκριμένα, μικρά πράγματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία. Καθημερινά όμως οδηγούμαστε σε μικρές απογοητεύσεις, Και μιλώ ως πολίτης της χώρας. Τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί - μια πέτρα πάνω στην άλλη δεν μπαίνει- και προφανώς λείπουν και τα πρόσωπα, λείπουν και οι δημιουργικές ιδέες».

Γιατί το Ποτάμι, λέει, όχι στις εκλογές

«Εμείς αποκλείουμε - και νομίζω θα ήταν λίγο παράλογο να υποστηρίζαμε κάτι άλλο - αποκλείουμε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Ας είμαστε σοβαροί. Μέσα σε έναν χρόνο έχουμε κάνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Εάν μπορεί να κυβερνήσει με τους 153, να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να έρθει στη Βουλή να το πει και από αυτή τη Βουλή να βρούμε μια λύση προς όφελος των πολλών. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε εκλογές αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση ότι θα έχει οποιοδήποτε έργο στο άμεσο διάστημα. Υπάρχουν συνεχή, μικρά προβλήματα που όχι μόνο δεν μας πηγαίνουν μπροστά αλλά μας επιστρέφουν στο παρελθόν. Βλέπετε, τώρα, αυτή την κουβέντα για την συνθήκη Σέγκεν. Καθημερινά προκύπτουν προβλήματα από την μεγάλη ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει δύο τύπους υπουργών. Έχει είτε ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν ξέρουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ή έχει κάποιους που έχουν κάποιες προθέσεις αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα. Έτσι και αλλιώς οι δύο αυτοί μαζί είναι ένα εκρηκτικό μείγμα ακυβερνησίας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα