Σφοδρή κακοκαιρία σε Σκόπελο και Αλόννησο - Συνεχείς οι διακοπές ρεύματος

Σοβαρά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία στις Σποράδες και συγκεκριμένα στην Σκόπελο και την Αλόννησο. Εικόνες από τις χιονισμένες παραλίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο, τα νησιά έχουν «παραλύσει». Πληροφορίες κάνουν λόγο για «συνεχείς χιονοθύελλες» κατά την διάρκεια της νύχτας, που δημιούργησαν επιπρόσθετα προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Snowboard ανάμεσα στα σπίτια στη Σκόπελο

Στην Αλόννησο, οι διακοπές ρεύματος είναι
συχνές, ιδιαίτερα στις περιοχές Βότση, Ρουσούμ Γιαλός, Στενή Βάλλα και Παλιά Αλόννησος. Στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι, λόγω υψομέτρου, ξεπερνά τα 2 μέτρα. Οι κάτοικοι στο νησί δεν θυμούνται σφοδρότερη χιονόπτωση στην Αλόννησο από το 1987, δηλαδή πριν από 30 χρόνια. Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά στο νησί δεν απεστάλησαν εκχιονιστικά από τον Βόλο.

Στην Σκόπελο οι συνθήκες είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολες, αφού στην Χώρα το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ακόμα και στην παραλία. Την Δευτέρα, με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προσέγγισε την Σκόπελο, εστάλη γκρέιντερ από τον Βόλο για να βοηθήσει στην διάνοιξη του κεντρικού άξονα του νησιού, από την Χώρα Σκοπέλου μέχρι και την Γλώσσα, αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Σάββατο.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, χαρακτήρισε ως πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο την σφοδρή χιονόπτωση και τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα ήταν το άνοιγμα του δρόμου προς το Κέντρο Υγείας της Χώρας. Τα δύο νησιά έχει επισκεφτεί ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Αλόννησος και Σκόπελος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα