Σύσταση να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από την Μόρια σε ξενοδοχεία της Λέσβου

Έκκληση προκειμένου να ανταποκριθούν οι ξενοδόχοι της Λέσβου στην ανάγκη στέγασης των προσφύγων και μεταναστών που είναι εκτεθειμένοι στις ακραίες καιρικές συνθήκες, έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης στην έκτακτη συνάντηση που είχε την Δευτέρα με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, μεταδίδει το Lesvos News.

Υπενθυμίζουμε ότι εικόνες από τον καταυλισμό στην Μόρια την Κυριακή έδειχναν το χιόνι να έχει
σκεπάσει τις σκηνές και τους ανθρώπους να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είχε δηλώσει από την Θεσσαλονίκη ότι «κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα». Αυτό είχε οδηγήσει τον υπεύθυνο Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, να ξεκαθαρίσει ότι «έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους αλλά δεν ευοδώθηκαν γιατί υπήρξαν τοπικές αντιδράσεις».

Μετά την συγκεκριμένη είδηση, ο κ. Πάλλης συνέστησε στην Ένωση Ξενοδόχων του νησιού να συστήσουν στα μέλη να ανοίξουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο χιόνι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μετακινήσεις των προσφύγων έχει ήδη ξεκινήσει. Tο νησί «χτύπησε» νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο νησί της Λέσβου ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την περιοχή λόγω της κακοκαιρίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα