Πόσο συχνές είναι οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ;

Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, από τα πυρά 26χρονου άνδρα σε Πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Όρεγκον. Αυτή η επίθεση είναι το τέταρτο καταγεγραμμένο περιστατικό που λαμβάνει χώρα σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ποσό συχνές είναι όμως τέτοιου είδους επιθέσεις;

Σύμφωνα με το BBC, μεταξύ 1991 και 2013 έλαβαν χώρα 55 περιστατικά στις ΗΠΑ, την στιγμή που σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, οι
επιθέσεις με όπλα σε σχολεία δεν ξεπερνούν τις τρεις. Μεταξύ 1991 και 2014 έχασαν την ζωή τους 88 άνθρωποι από τέτοιου είδους ένοπλες επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μία ημέρα πριν τη επίθεση στο Όρεγκον, ένας μαθητής εισέβαλε οπλισμένος σε γυμνάσιο στην Νότια Ντακότα, τραυματίζοντας τον διευθυντή του. Στις 14 Σεπτεμβρίου, ένας άνδρας σκότωσε δύο άτομα σε Πανεπιστήμιο του Μισισίπι. Στις 5 Φεβρουαρίου, μια 42χρονη γυναίκα εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, όπου σκότωσε έναν καθηγητή και στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Τον Ιανουάριο, ένας 15χρονος μαθητής συνελήφθη λίγες ημέρες πριν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, όταν βρέθηκαν μηνύματα με τις προθέσεις του στο διαδίκτυο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το τελευταίο περιστατικό.

«Όπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα