Πως ένα tag στο facebook μπορεί να στείλει κάποιον στη φυλακή

Ναι, συνέβη και αυτό. Μια γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους επειδή έκανε tag στο facebook την πρώην κουνιάδα της.

Σύμφωνα με τον Independent, η Μαρία Γκονζάλες κατηγορείται ότι επικοινώνησε με την πρώην κουνιάδα της, κάνοντάς την tag στο facebook και γράφοντας μεταξύ άλλων ότι
λυπάται για εκείνη και την οικογένειά της και ότι τους ξεπέρασε.

Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Γιατί; Της είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μάριμπελ Κάλντερον, μετά το διαζύγιό της με τον αδερφό της Μάριμπελ, Ραφαέλ Κάλντερον. Τα περιοριστικά μέτρα συνήθως ορίζουν ότι δεν επιτρέπεται να επικοινωνήσει με το άτομο στο οποίο παρέχεται η προστασία «μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου, e-mail, μήνυμα σε τηλεφωνητή και άλλους ηλεκτρονικούς ή άλλου είδους τρόπους».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Γκονζάλες υποστήριξε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν όριζαν σαφώς την απαγόρευση επικοινωνίας μέσω Facebook, όπως μεταδίδει η New York Post.

Όμως το αρμόδιο δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη λέγοντας ότι η Γκονζάλες απαγορευόταν να επικοινωνήσει με την Κάλντερον με όποιον «ηλεκτρονικό ή άλλου είδους τρόπος».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα