Ποιος είναι ο χάκερ «007» που συνδέεται με τον τζιχαντιστή «Maximus» που ήρθε στην Ελλάδα

Σχέσεις με χάκερ με το όνομα «007», ο οποίος είναι γνωστός σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου, φέρεται να είχε ο 29χρονος ύποπτος για τζιχάντ Mirsad Bektasevic -γνωστός ως «Maximus»- που συνελήφθη πριν από περίπου μία εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 29χρονος αντάλλασσε στο παρελθόν ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα με χάκερ με κωδικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «irhabi007». Ο κωδικός αυτός, σύμφωνα
με έρευνες των βρετανικών Αρχών, αντιστοιχούσε σε χάκερ με όνομα «007».

Αυτή η συνεργασία προκάλεσε το ενδιαφέρον της βρετανικής MI6. Από τον Φεβρουάριο του 2005, οι Βρετανοί πράκτορες διαπίστωσαν ότι στις μεταξύ τους συνομιλίες γινόταν λόγος για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον βρετανικών και αμερικανικών στόχων, μεταξύ των οποίων και «στριπτιζάδικα» σε όλη την Ευρώπη. Οι βρετανικές Αρχές θεωρούν ότι ο «007» ήταν εκείνος που προσηλύτισε και στρατολόγησε μέσω διαδικτύου τον Mirsad Bektasevic.

Δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του 29χρονου Mirsad στη Βοσνία συνελήφθη και ο χάκερ «007» σε προάστιο του δυτικού Λονδίνου. Ήταν ο 22χρονος τότε Younes Tsouli. Ένας νεαρός που αποτελούσε μία σοβαρή περίπτωση για τις Αρχές, καθώς φερόταν να ήταν άτομο που είχε επαφές με τους επικεφαλής της Αλ Κάϊντα, ακόμη και τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Επρόκειτο για χάκερ-κράκερ, μια on line διασημότητα που έγινε ο σημαντικότερος διαδικτυακός «προπαγανδιστής» του ανατριχιαστικού έργου της Αλ Κάιντα και τον κηρυγμάτων μίσους στον κυβερνοχώρο.

Έσπαγε κωδικούς πολιτών και δημόσιων οργανισμών, όπως των αυτοκινητοδρόμων του Άρκανσας και του τμήματος μεταφορών, προκειμένου να χρησιμοποιεί τους διαδικτυακούς κόμβους για την διακίνηση και διαμοιρασμό στον παγκόσμιο ιστό, των ανατριχιαστικών βίντεο αποκεφαλισμών πολιτών από την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούσε την ανωνυμία του στο διαδίκτυο και καθιστούσε δύσκολο των εντοπισμό των ηλεκτρονικών του ιχνών, κάτι που διέδιδε ως ενέργεια και στους υπολοίπους ισλαμιστές του διαδικτύου προκειμένου να προστατεύονται.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα