Ποιες χώρες καταναλώνουν την περισσότερη μπύρα - Καμία έκπληξη στο Νο1

Η παγκόσμια κατανάλωση μπύρας ξεπέρασε τα 185 εκατομμύρια χιλιόλιτρα το 2021, αρκετά για να γεμίσουν περισσότερες από 74.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Ποιες χώρες όμως πίνουν την περισσότερη μπύρα;

Κάθε περιοχή στον κόσμο αύξησε τη συνολική κατανάλωση μπύρας το 2021 σε σύγκριση με το 2020, με την παγκόσμια κατανάλωση να αυξάνεται κατά 4%.

Η Ασία κατέχει το 31% της παγκόσμιας αγοράς μπύρας, παραμένοντας η μεγαλύτερη περιοχή κατανάλωσης μπύρας στον κόσμο τα τελευταία 14 χρόνια.

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης μπύρας για 19η συνεχή χρονιά. Η παράδοση

της παρασκευής και κατανάλωσης μπύρας στην Κίνα εκτείνεται σε περίπου 9 χιλιετίες. Πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αποκάλυψαν ότι ήδη από το 7000 π.Χ., οι αρχαίες κινεζικές κοινότητες ασχολούνταν με την παραγωγή αλκοολούχων ποτών που έμοιαζαν με μπύρα, κυρίως σε μικρή και τοπική βάση.

Η Κίνα ήταν επίσης η πρώτη παραγωγός μπύρας το 2022, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν.

Κατανάλωση μπύρας κατά κεφαλήν

Εξετάζοντας την κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας, η Ασία βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, 9 από τους 10 κορυφαίους κατά κεφαλήν καταναλωτές μπύρας είναι ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τσεχία παραμένει ο ηγέτης στην κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας για 29η χρονιά. Το 2021, ο μέσος Τσέχος έπινε περισσότερα από 184 λίτρα μπύρας.

.

Η Τσεχία είναι γνωστή για τις προσιτές τιμές στις μπύρες της. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η μπύρα μπορεί ακόμη και να κοστίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό.

Μικρές Ζυθοποιίες και Τεχνολογία

Η παραγωγή μπύρας αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη δεκαετία, ενισχυμένη από νέες μικρότερες ζυθοποιίες, ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες.

Επενδύσεις έχουν επίσης πραγματοποιηθεί σε νέες τεχνολογίες για να επιταχυνθεί η διαδικασία παρασκευής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των «BeerBots» ικανών να επιταχύνουν τη διαδικασία ζύμωσης.

Σύμφωνα με το Future Market Insights, η παγκόσμια αγορά μπύρας προβλέπεται να αποτιμηθεί σε 690 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και να αυξηθεί στα 996 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033.

(Πηγή: visualcapitalist)

Related...Μητσοτάκης από Δαδιά: Πέραν του Evros pass θα υπάρχει Dadia passΘεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 4 άτομα με 8 ράβδους χρυσού, κοσμήματα και 15.000 ευρώΟ Τζέισον Μομόα επιστρέφει στον Aquaman: Το teaser trailer του σίκουελ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιες, - Καμία, Νο1,poies, - kamia, no1