Πήρε ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ «χρυσό» εφάπαξ 258.000 ευρώ προάγοντας τον εαυτό του για λίγες μόνο ημέρες;

Νέα υπόθεση golden boy καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας στη σκιά αντίστοιχων υποθέσεων στο ΑΔΜΗΕ.

Αυτή τη φορά, και σύμφωνα πάντα με την ερώτηση του βουλευτή η υπόθεση αφορά την υπό ιδιωτικοποίηση
εταιρεία ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Σωτήρη Νίκα που φέρεται πως φρόντισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του και λίγες ημέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας έτσι εφάπαξ που αυξάνεται από τα περίπου 160.000 στα 258.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή και απευθύνεται στους συναρμόδιους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη: «Στις 11 Νοεμβρίου του 2016, ο Σωτήρης Νίκας, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του, πέτυχε και εγκρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στον βαθμό του διευθυντή Δραστηριότητας (γενικού διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)».

Μερικές ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κατέθεσε τα χαρτιά του για να βγει στη, σύνταξη. Έτσι αν και μόλις λίγες ημέρες στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση το εφάπαξ που εισέπραξε από το ΔΕΣΦΑ φαίνεται να εκτινάχθηκε κατά περίπου 100.000 ευρώ, από τα 160.000 στα 258.000 ευρώ.

Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί αφού κατά τον βουλευτή αφού υπάρχει και μεταφορά αποθεματικών του ΔΕΣΦΑ σε λογαριασμό ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να καλυφθούν τα εφάπαξ όχι μόνο του επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, αλλά συνολικά του προσωπικού της εταιρείας.

«Λίγες ημέρες πριν από την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδότησε το Εποπτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη μεταφορά 10.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να 'διασφαλίσει' τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στον Διαχειριστή από πιθανό 'bail in', όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η εισηγητική έκθεση. Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ, λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα συμπεριληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή στο κόστος των τιμολογίων που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η ενεργοβόρος βιομηχανία για φυσικό αέριο».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα