Πιο κοντά οι πολιτικές εξελίξεις, εκτιμά η Νέα Δημοκρατία

Με αιχμή το θέμα της οικονομίας, μετά και το ραντεβού Μερκελ- Τσιπρα, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει τα επόμενα βήματα του, εντός και εκτός Βουλης, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση και η χρηματοδοτική ασφυξία θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.

Στο γαλάζιο επιτελείο δεν αποκλείουν οι εξελίξεις αυτές να οδηγήσουν και σε πρωτοβουλίες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ακόμα και στην αναγκαιότητα μιας σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών
Αρχηγών, την ιδια στιγμη που οι πληροφορίες επιμένουν οτι η Συγγρού βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με το ΠΑΣΟΚ οσο και με το Ποτάμι, προκείμενου να συντονίσουν τις ενέργειες τους στη κατεύθυνση ενός ενιαίου μετώπου.

Οι πιο προωθημένες απόψεις του στενού επιτελείου του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί από τις εξελίξεις, είτε να προσφύγει εκ νέου στη λαϊκή ετυμηγορία είτε να αναζητήσει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, βάζοντας και άλλους παίκτες στο κυβερνητικό σχήμα, μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η δεδηλωμένη όταν θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή δύσκολα και κρίσιμα νομοσχέδια.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται και το κλειδί των οποίων εξελίξεων, εκτιμούν στη Συγγρού, αφού ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να πάρει από τη μια συγκεκριμένα μέτρα και από την άλλη να ισορροπήσει μεταξύ όσων υποσχόταν προεκλογικά και των απαιτήσεων των στελεχών του για πλήρη εφαρμογή τους.

Κύκλοι της ΝΔ σχολίαζαν ότι "η κυβέρνηση ως επαίτης εκλιπαρεί για λίγα χρήματα, όταν η ίδια φέρει την ευθύνη για το αδιέξοδο εδώ και δυο μήνες, αποδυναμώνοντας τη θέση της χώρας".

Ήδη από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε, ο κ. Σαμαράς έδωσε ένα στίγμα των προθέσεων του, κάνοντας λόγο για «θέατρο υπερήφανης διαπραγμάτευσης» από την κυβέρνηση, καρφώνοντας ταυτόχρονα τον Πρωθυπουργό ότι την ίδια ώρα που ενημερώνει με την επιστολή του τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ίδια διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

"Ούτε με τη ρευστότητα ούτε με τα δάνεια ούτε με τις συντάξεις. Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Keywords
Τυχαία Θέματα