Πίνουμε smoothie κάθε μέρα; Να τι πρόκειται να συμβεί στο σώμα μας

Σε ποιον δεν αρέσει ένα περιποιημένο smoothie; Είναι προσιτά, βολικά ως προς τη μεταφορά, νόστιμα και φτιάχνονται τόσο εύκολα. Επιπλέον, εφόσον προσθέσουμε τα σωστά συστατικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. 

Εν ολίγοις, τα smoothie προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, ιδίως εάν ενσωματώσουμε μια ποικιλία από λαχανικά, φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς

και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ποια είναι όμως όλα αυτά τα πλεονεκτήματα;

1. Mας προσφέρουν σε μερικές γουλιές ένα αδιανότητο σύνολο θρεπτικών συστατικών

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους προκειμένου να απολαύσουμε ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι να φτιάξουμε ένα smoothie στο σπίτι. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Μέρι Σάμπατ, τα smoothie, ειδικά εκείνα που περιλαμβάνουν φυλλώδη πράσινα, περιέχουν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, παρέχοντάς μας ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, απαραίτητων για τη συνολική μας ευεξία.

Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να λαμβάνουμε λίγο περισσότερο σίδηρο μέσα από τη διατροφή μας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα smoothie και να προσθέσουμε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι, το τόφου ή oι σπόροι κολοκύθας. Χρειαζόμαστε περισσότερη πρωτεΐνη; Προσθέτουμε μούρα, φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Είναι όλα στο χέρι μας. Δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί.

2. Με τα smoothie καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, δίχως καν να το παίρνουμε είδηση

Αν θέλoυμε να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά στην ημέρα μας, τα smoothie είναι μονόδρομος.

«Πολλοί δυσκολευόμαστε να καταναλώνουμε αρκετά λαχανικά σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η κατανάλωση ενός smoothie είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να αυξήσουμε την πρόσληψη λαχανικών, χωρίς να μπουχτίζουμε από μεγάλες σαλάτες ή μαγειρεμένα λαχανικά», συνιστά η Σάμπατ.

3. Τα σμούθι επιδρούν θετικά στην πέψη 

«Τα smoothie, χάρις στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθούν την πέψη, αφού προωθούν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος», επισημαίνει η Σάμπατ.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που πηγαίνουν τέλεια στα smoothie μας είναι τα μούρα, οι σπόροι chia, τα σύκα, τα μήλα, η βρώμη, το κακάο, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο.

4. Τα σμούθι ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Τα smoothie σε καθημερινή βάση, μας ωθούν στο να καταναλώνουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πώς γίνεται αυτό; Είναι πολύ απλό: Ορισμένες από τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα smoothie καθιστούν τον οργανισμό μας πιο ανθεκτικό απέναντι σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Για παράδειγμα, η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας και περιέχεται άφθονη στις φράουλες και τα πορτοκάλια. Ο ψευδάργυρος από την άλλη, είναι ένα εξίσου σημαντικό θρεπτικό συστατικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και περιέχεται στη βρώμη, τους σπόρους κολοκύθας, το γιαούρτι, τα κάσιους και τα αμύγδαλα. Aν λοιπόν επιδιώκουμε να αρρωσταίνουμε λιγότερο, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε στο ρόφημά μας ορισμένα από τα παραπάνω συστατικά. Όποια μας αρέσουν!

5. Τα σμούθι συμβάλλουν στη διαχείριση του βάρους μας

Μερικοί άνθρωποι πίνουν smoothie στα πλαίσια ενός πλάνου απώλειας ή διαχείρισης βάρους, κάτι που είναι μια εξαιρετική ιδέα, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες και των πλούσιων θρεπτικών τους συστατικών.

Η ενσωμάτωση των smoothie στο πλάνο διατροφής μας, μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, ενώ καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες συνολικά μέσα στην ημέρα.

Επιπλέον, είναι εύκολο να εξατομικεύσουμε τα smoothie για να πετύχουμε τους δικούς μας προσωπικούς στόχους απώλειας βάρους. 

6. Τα σμούθι βοηθούν το δέρμα μας να δείχνει πιο υγιές

Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που κρύβονται σε ορισμένα smoothie προάγουν την καλή υγεία του δέρματός μας, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες και υποστηρίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, θα έχουμε μια πιο καθαρή επιδερμίδα και μια πιο νεανική εμφάνιση.

Για παράδειγμα, τροφές όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο περιέχουν υγιεινά λιπαρά που έχουν συνδεθεί με καλύτερη υγεία του δέρματος και φρούτα όπως οι φράουλες και το ακτινίδιο περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι μια θρεπτική ουσία που έχει συνδεθεί με πιο λείο δέρμα και λιγότερες ρυτίδες.

7. Τα smoothie μας κάνουν πιο δυνατούς και δραστήριους

Υπάρχουν φυσικές τροφές και ροφήματα, εκτός από τον καφέ και τα ενεργειακά ποτά, που μας γεμίζουν ενέργεια. Και πολλά από αυτά μπορούμε να τα βρούμε σε ένα smoothie.

Και πέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που βάζουμε στο smoothie μας, μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα της ενέργειάς μας.

Τρόφιμα όπως το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, οι μπανάνες, η βρώμη, το αβοκάντο, τα μούρα και η σκόνη matcha είναι κοινά συστατικά που πολλαπλασιάζουν την ενέργειά μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε αναζωογονημένοι για το υπόλοιπο της ημέρας.

(Με πληροφορίες από eatthis).

Related...Πρωινό γιαούρτι: Δύο γευστικές προσθήκες που καίνε το λίπος και εκτοξεύουν τον μεταβολισμόΗ θαυματουργή προσθήκη στο γιαούρτι που υπόσχεται να ξυπνήσει τον μεταβολισμό μαςΠανεύκολο, υγιεινό και δροσιστικό σμούθι με μπανάνα και ροδάκινο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πίνουμε,pinoume