Πέθανε ο Θόδωρος Νικολαΐδης, εκδότης της εφημερίδας «Το Φως των Σπορ»

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα (Σάββατο) από τη ζωή ο Θόδωρος Νικολαΐδης, εκδότης της εφημερίδας «Το Φως των Σπορ».

Με την οικογένειά του επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαϊδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.


Ο Θόδωρος Νικολαϊδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια, και γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Στις 11 Απριλίου 1955 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα