Πέθανε ο σταρ της κάντρι Τόμπι Κιθ, σε ηλικία 62 ετών

 (AP Photo/Mark Humphrey, File)

Ο σταρ της κάντρι Τόμπι Κιθ, διάσημος από τα τραγούδια «Who’s Your Daddy?», «Courtesy of the Red, White and Blue», «Beer for My Horses» και «Made in America», απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας, από καρκίνο του στομάχου, σε ηλικία 62 ετών.

«Έφυγε ήσυχα χθες το βράδυ, 5 Φεβρουαρίου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Έδωσε τον αγώνα του με χάρη και θάρρος», αναφέρεται στην

ιστοσελίδα και στα social media του καλλιτέχνη.

pic.twitter.com/NfdLKGLQQe

— Toby Keith (@tobykeith) February 6, 2024

Τον Ιούνιο του 2022, ο Κιθ αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου. «Έχω περάσει τους τελευταίους 6 μήνες κάνοντας χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση, έγραφε τότε. «Μέχρι εδώ καλά. Χρειάζομαι χρόνο για να αναπνεύσω, να συνέλθω και να χαλαρώσω» ανέφερε.

Οι πωλήσεις των άλμπουμ του ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια δίσκους. Προτού ασχοληθεί με το τραγούδι, τη δεκαετία του ’90, ο γεννημένος το 1961 στην πόλη Κλίντον της Οκλαχόμα, Τομπ Κιθ εργάστηκε σε πετρελαιοπηγές και στη συνέχεια έγινε ημι-επαγγελματίας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Έκανε το ντεμπούτο του το 1993 και έγινε γνωστός με τα τραγούδια «Red Solo Cup» και «I Wanna Talk About Me».

Ασχολήθηκε και με την υποκριτική, εμφανιζόμενος στο μιούζικαλ του 2005 «Broken Bridges» σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκόλντμαν. Το 2008, έγραψε και πρωταγωνίστησε στο «Beer for My Horses», βασισμένο στο ομότιτλο επιτυχημένο τραγούδι του.

(Photo by Rob Grabowski/Invision/AP)

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, οι πολιτικές δηλώσεις του γίνονταν συχνά πρωτοσέλιδο. Τον Αύγουστο του 2008, για παράδειγμα, πριν ο Μπαράκ Ομπάμα γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο σταρ της κάντρι είχε πει ότι είναι «ο καλύτερος Δημοκρατικός υποψήφιος που είχαμε από τον Μπιλ Κλίντον». Αργότερα όμως, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την υποψήφια αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων Σάρα Πέιλιν και στη συνέχεια δήλωσε ότι εγκαταλείπει το Δημοκρατικό Κόμμα. Το 2017 τραγούδησε στη συναυλία που δόθηκε πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μνημείο Λίνκολν της Ουάσιγκτον.

Τα επιχειρηματικά του εγχειρήματα περιλάμβαναν το εστιατόριο Toby Keith’s I Love This Bar & Grill, το οποίο άνοιξε αρχικά στην Οκλαχόμα Σίτι και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερες από δώδεκα περιοχές στις ΗΠΑ και τη σειρά ενδυμάτων, TK Steelman. Βοήθησε επίσης στην ίδρυση της Big Machine Records το 2005 μαζί με το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της DreamWorks, Σκοτ Μπορκέτα, η οποία συνέχισε να εκτοξεύει την καριέρα των σταρ της κάντρι, μεταξύ άλλων και της Taylor Swift.

Ο Τομπ Κιθ εμφανίστηκε στην απονομή των People’s Choice Country Awards 2023 τον Σεπτέμβριο, όπου έλαβε το Country Icon Award.

Το 2006, ο τραγουδιστής δημιούργησε ένα ίδρυμα για να βοηθήσει τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν παντρεμένος με την Τρίσια Λούκας, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τις Σέλεϊ και Κρίσταλ και τον Στέλεν και τέσσερα εγγόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Taylor Swift: Με Post Malone και Florence + the Machine το νέο άλμπουμ της

Βραβεία Grammy 2024: Αύξηση 34% στην τηλεθέαση, το 15λεπτο που σάρωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα