Παραιτείται ο Μεξικανός ΥΠΟΙΚ μετά την επίσκεψη Τραμπ

Την παραίτησή του θα υποβάλει σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι, γεγονός που στερεί από τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ο οποίος όμως είχε βρεθεί υπό πίεση μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, την περασμένη εβδομάδα.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο Βιντεγκαράι θα παραιτηθεί λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Πένια Νιέτο αργότερα σήμερα, Τετάρτη.

Ο πρόεδρος έχει επικριθεί επειδή δέχτηκε τον Τραμπ,
όταν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Μεξικό την περασμένη Τετάρτη. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης αυτής διαδραμάτισε ο Βιντεγκαράι.

Ο υπουργός ήταν εκείνος που είχε οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία του Πένια Νιέτο και θεωρείτο γενικά ως ο στενότερος συνεργάτης του.

Η παραίτησή του έρχεται πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2017 που θα περιλαμβάνει περικοπές.

Η εκπρόσωπος είπε ότι ο Βιντεγκαράι δεν θα αναλάβει άλλη δημόσια θέση. Δύο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι θα αντικατασταθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Χοσέ Αντόνιο Μεάντε, όμως η εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα