Όσο παίρνει χρόνο τόσο ανεβαίνει ο Νίνης στον Παναθηναϊκό

Μετά το πρώτο φιλικό στο οποίο είχαν συνυπάρξει ο Μάρκους Μπεργκ με τον Σωτήρη Νίνη, κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Σουηδός άσος είχε πει σε συμπαίκτες του πως ο 24χρονος μέσος είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να τροφοδοτήσει καλύτερα από τον κάθε άλλον στο τριφύλλι βλέποντας την κίνηση του στον χώρο.

Κάπως έτσι προήλθε και το πρώτο γκολ των πράσινων κόντρα στον Ατρόμητο. Ωραία κίνηση του Μπεργκ στον κενό χώρο
μπαλιά πάρε βάλε από τον Σωτήρη Νίνη και η μπάλα στο πλεκτό και το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε οι δυο παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί για πολύ χρόνο μέχρι τώρα μαζί στην ενδεκάδα με αποτέλεσμα να μην έχουμε δει και άλλες τέτοιες συνεργασίες καθώς και στον Νίνη του αρέσει να παίζει πολύ με τον Μπεργκ γνωρίζοντας ότι θα αξιοποιήσει τις ασίστ του. Όπως άρεσε στον 24χρονο άσο να παίζει και με τον Σισέ.

Ο Νίνης είναι ένας παίκτης που όπως είπε και ο Γιάννης Αναστασίου τα τελευταία δυο χρόνια αδίκησε τον εαυτό του αλλά εδώ και ένα μήνα περίπου βλέπουμε και πάλι τον ίδιο να αρχίζει να πιάνει τα στάνταρ που είχε και πριν φύγει από το τριφύλλι και τα οποία έφεραν την μεταγραφή στην Πάρμα.

Για να γίνει βέβαια αυτό έπρεπε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να βρίσκει ρυθμό, να βρίσκει την φυσική του κατάσταση και να μπορεί να βοηθάει σε όλο το ματς την ομάδα του.

Έχει παίξει περισσότερο στα τέσσερα τελευταία ματς, από ότι στο υπόλοιπο μισό

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίνης στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Κέρκυρα, Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, και Ατρόμητο έχει αγωνιστεί 334 λεπτά ενώ στα προηγούμενα εννιά ματς που είχε παίξει από τις 8 Ιανουαρίου και το ματς με Χανιά έως και την αναμέτρηση με την Κέρκυρα είχε παίξει μόλις 309 λεπτά και αν αφαιρέσει κανείς το πρώτο 90λεπτο στο κύπελλο με την ομάδα των Χανίων πάμε στα 219 λεπτά.

Ο 24χρονος μέσος είναι ένας παίκτης ρυθμού, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, και όταν τον βρει, όπως καλή ώρα αυτή την περίοδο τότε μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό.

Τι προσφέρει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού

Ο Νίνης μπορεί να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι των πράσινων, μπορεί να γυρίσει με μαεστρία την μπάλα, μπορεί να βγάλει έξυπνες κάθετες, μπορεί να κάνει σαραντάρες μπαλιές και μπορεί να κάνει κοντρόλ ενώ η μπάλα έρχεται από πολύ ψηλά καθώς διαθέτη τεχνική που ελάχιστοι Έλληνες ποδοσφαιριστές διαθέτουν.

Παράλληλα έχοντας την δυνατότητα να απειλεί και με το αριστερό αλλά και το δεξί μπορεί να δημιουργήσει φάσεις απειλητικές για την αντίπαλη εστία από εκεί που δεν το περιμένει κανείς ενώ έχει και εξαιρετικά στημένα με τα οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Την φετινή σεζόν βγάζει και πίεση. Το είδαμε και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά και κόντρα στον Ατρόμητο όπου έτρεχε και μάρκαρε κάνοντας δύσκολη την ζωή των αντίπαλων αμυντικών και ικανοποιώντας φυσικά τον Γιάννη Αναστασίου που τον έβλεπε να σκυλιάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Έχει αρπάξει την ευκαιρία

Ο Έλληνας μέσος έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έχει δοθεί και την έχει εκμεταλλευτεί καθώς και ο ίδιος γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία του για να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ και να γυρίσει στην αγαπημένη του Εθνική ομάδα.

Ο Νίνης έχει κάνει ένα πολύ καλό σερί τεσσάρων αγώνων αλλά πραγματικά με τον Ατρόμητο ήταν εκπληκτικός. Έκανε μια εμφάνιση που είναι ικανή να του ανοίξει την πόρτα και πάλι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το ευτύχημα για τον ίδιο ήταν πως την Κυριακή το βράδυ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρχιο Μαρκαριάν.

Sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα