Ολονυκτία διαμαρτυρία των φοιτητών για την Παλαιστίνη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια στην Αθήνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης,

φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών θα δώσει, όπως έχει ανακοινωθεί, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Δ. Κουτσούμπας: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Να σταματήσει η γενοκτονία από το κράτος - κατακτητή του Ισραήλ

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωση του από την ολονύχτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια, τόνισε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, για μία ακόμη φορά, στο λαό της Παλαιστίνης, σε αυτή την ολονυχτία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, οι εργαζόμενοι της Αθήνας και την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις, όχι μόνο της χώρας μας αλλά σε όλη την Ευρώπη, στην Αμερική, στη Βόρεια Αμερική, οι φοιτητές βρίσκονται σε καταλήψεις των πανεπιστημίων τους και απαιτούν ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη’, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-κατακτητή, από το κράτος-τρομοκράτη, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που συνεχίζεται για πάρα πολλούς μήνες με άλλοθι τη δήθεν αυτοάμυνα που επικαλείται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ στην Ελλάδα, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχει αυτό το άλλοθι. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, έχει δικαίωμα στη λευτεριά, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μόνο αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα και σταματήσει η κατοχή της Παλαιστίνης εκ μέρους του Ισραήλ θα υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να πάψει να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ, να πάψει να στέλνει φρεγάτες και πολεμικά εφόδια στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα για συμφέροντα άλλων.

Πρέπει αυτή τη στιγμή να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε σήμερα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για αναγνώριση από την ελληνική Βουλή, η οποία έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφασή της για το παλαιστινιακό κράτος, και να γίνει πράξη παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τελεία και παύλα.

Θα τα καταφέρουμε! Ο λαός της Παλαιστίνης, οι λαοί όλου του κόσμου θα νικήσουν!»

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη μπροστά στον Λευκό Πύργο – Έστησαν σκηνές για να διανυκτερεύσουν οι φοιτητές

Με σκηνές έχει γεμίσει ο χώρος γύρω από τον Λευκό Πύργο στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων για ολονύχτια διαμαρτυρία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο Λευκό Πύργο κρατώντας σημαίες της Παλαιστινης και πλακάτ, ενώ μπροστά στο μνημείο έχει υψωθεί μια μεγάλη σημαία της Παλαιστινης, στην οποία αναγράφεται «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά. Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά».

«Δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλαδος, που δίνει σήμερα το παρόν στη συγκέντρωση. Οι φοιτητές, όπως λένε θέλουν να διανυκτερεύουν μπροστά στον Λευκό Πύργο όλο το βράδυ και να αποχωρήσουν νωρίς αύριο το πρωί, εφόσον τους το επιτρέψει ο καιρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολονυκτία, Παλαιστίνη, Αθήνα - Θεσσαλονίκη,olonyktia, palaistini, athina - thessaloniki