Όλοι οι Ιάπωνες θα έχουν επώνυμο «Σάτο» ως το 2531 (αν δεν αλλάξει ο νόμος)

Όλοι οι Ιάπωνες πολίτες θα έχουν το ίδιο επώνυμο σε 500 χρόνια από σήμερα, εκτός αν αλλάξει ο νόμος και επιτρέπεται στα παντρεμένα ζευγάρια να έχουν διαφορετικά επώνυμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στο πλαίσιο προσπαθειών επικαιροποίησης νόμου που ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, της έρευνας ηγήθηκε ο Χιρόσι Γιοσίντα, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Τοχόκου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν η Ιαπωνία συνεχίσει να επιμένει στο ένα και μόνο επώνυμο για τα ζευγάρια, κάθε Ιάπωνας θα είναι «Σάτο-σαν» ως το 2531.

Ο Γιοσίντα παραδέχεται πως τα συμπεράσματά του βασίζονται σε μια σειρά από υποθέσεις, μα είπε ότι η ιδέα είναι η χρήση αριθμών για να εξηγηθούν οι εν δυνάμει επιπτώσεις του παρόντος συστήματος στην ιαπωνική κοινωνία και να γίνει αντιληπτό το ζήτημα.

«Αν όλοι γίνουν Σάτο, μπορεί να πρέπει να αλληλοαποκαλούμαστε με τα μικρά μας ονόματα ή με αριθμούς» είπε, σύμφωνα με τη «Mainichi». «Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίος κόσμος να ζει κανείς».

Το «Σάτο» είναι ήδη στην κορυφή της λίστας των ιαπωνικών επωνύμων, αντιστοιχώντας στο 1,5% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα τον Μάρτιο του 2023, με το «Σουζούκι» να ακολουθεί με μικρή απόσταση. Κάποιοι χρήστες των social media θεώρησαν ότι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα, μα είχε πρωτοδημοσιευτεί τον Μάρτιο.

Ένα έθνος γεμάτο «Σάτο» «δεν θα είναι απλά μη βολικό, με επίσης θα υπονομεύει την ατομική αξιοπρέπεια» είπε ο Γιοσίντα, σύμφωνα με την «Asahi Shimbun», προσθέτοντας πως η τάση αυτή θα οδηγούσε επίσης στην απώλεια οικογενειακής και τοπικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γιοσίντα, οι Ιάπωνες με όνομα «Σάτο» αυξήθηκαν 1,0083 φορές από το 2022 ως το 2023. Αν οι ρυθμοί παραμείνουν σταθεροί και δεν αλλάξει ο νόμος, περίπου ο μισός πληθυσμός θα έχει το επώνυμο αυτό το 2446, και θα φτάσει το 100% το 2531.

Τα ζευγάρια στην Ιαπωνία πρέπει να επιλέγουν ποιο επώνυμο θα έχουν από κοινού όταν παντρεύονται, μα στο 95% των περιπτώσεων είναι η γυναίκα που αλλάζει όνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλοι, Ιάπωνες, Σάτο, 2531,oloi, iapones, sato, 2531