Οικονόμου για ενεργειακό: Θα δοκιμαστούμε σοβαρά το επόμενο διάστημα

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο λόγω της ενεργειακής κρίσης, κάτι που τόνισε και ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, αναμένεται να δοκιμαστούν όχι μόνο οι Έλληνες πολίτες αλλά συνολικά οι Ευρωπαίοι και αναφέρθηκε στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα μίλησε για τη διάθεση 1,9 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί

να μηδενίσει τις επιπτώσεις αλλά θα συνεχίσουμε να τις περιορίζουμε».

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν στο τραπέζι μία σειρά μέτρων που εξετάζονται και κοστολογούνται», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει» τα όσα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

«Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό»

Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα του μεταναστευτικού και στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα έχει ως βασικό της θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, είναι σε εξέλιξη μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και τον ανθρώπινο πόνο. «Το τελευταίο διάστημα εξελίχθηκε μια νέα φάση κρίσης του μεταναστευτικού ως υβριδικού χαρακτήρα επίθεσης προς τη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα κατά πάγια τακτική της χειρίζεται το ζήτημα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Ελλάδα σέβεται τον άνθρωπο αλλά δεν είναι και πολιτικά αφελής» και προανήγγειλε πως θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας.

Κατά τη διάρκεια της αναφοράς του στο θέμα του μεταναστευτικού ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση κατά των θέσεων που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όπως σημείωσε δυσφημούν τη χώρα.

«Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων»

Αναφερόμενος στο θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση λέει «ναι» στη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί σε βάθος χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν διαχρονικές παθογένειες και να διατυπωθούν βελτιωτικές προτάσεις για το μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ήταν νόμιμη η διαδικασία επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και ότι αν το γνώριζε ο πρωθυπουργός θα υπήρχε άλλη εξέλιξη στην υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της αναφοράς του στο θέμα των παρακολουθήσεων χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη φράση «επιχειρησιακή αστοχία» και ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώσεις από τον Κώστα ΣκρέκαΥπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Διβούνια και ΚαμηλονήσιΠροβλήματα και πλημμύρες από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας
Keywords
Τυχαία Θέματα