Οι προϋποθέσεις που θέτει η Κουμουνδούρου για συνεργασία με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και αλλαγή συνθήματος

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντίστροφή μέτρηση για τις εκλογές της 20η Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και πλέον τα χρονικά περιθώρια στενέυουν.

Ήδη οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζουν αλλαγές στην προεκλογική τακτική σε επικοινωνιακό επίπεδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της HuffPost Greece, ο κ. Τσίπρας
θα δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ μέσω της ΕΡΤ 3, το πρωί θα επισκεφθεί τα περίπτερα και το βράδυ στο Βελλίδειο θα παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Το σύνθημα «Μόνο μπροστά» θα αλλάξει, καθώς όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου χρησιμοποιήθηκε μόνο για την Εθνική Συνδιάσκεψη και θα αντικατασταθεί με άλλο. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύνθημα χρησιμοποίησε και η Νέα Δημοκρατία και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σχετικός θόρυβος.

Τα διαφημιστικά σποτ ολοκληρώνονται και θα είναι πολλά κυλιόμενα ανά κοινωνική ομάδα. Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια , θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς παρεμβάσεις στη σειρά εκλεγμένων, ενώ στις κενές θέσεις θα καλυφθούν από υπουργούς της κυβέρνησης- Τσίπρα και πρόσωπα που έχουν εκπροσώπηση στην κοινωνία . Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλο το επικρατείας θα αλλάξει , σε αυτό θα συμμετέχει σίγουρα ο διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics Κώστας Δουζίνας , αλλά και κάποιοι άλλοι πανεπιστημιακοί.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια, ενώ δεν βλέπουν και τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Θάνου Μικρούτσικου και Λάκη Λαζόπουλου.

Τη στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε, παρότι απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας μαζί του, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δε θα με δείτε πουθενά» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στο ερώτημα εάν θα βρίσκεται στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές. «Είναι οριστικό, σας το είπα και ξέρετε, όταν λέω κάτι, το εννοώ» είπε.

Οι προϋποθέσεις για συνεργασία με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Από την Κουμουνδούρου και αναφορικά με το ερώτημα με ποιους θα συνεργαστούν αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ζητούν από το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, μα ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σε θέματα, όπως μαζικές απολύσεις, συντάξεις, ΔΕΗ και άλλα κρίσιμα θέματα για να διαπιστωθεί αν μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία, καθώς όπως λένες δεν μπορεί να υπάρχει μια συνεργασία χωρίς προυποθέσεις. «Να απαντήσουν όλοι επί των σημαντικών θεμάτων, να μας πουν ότι δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά τότε θα ήταν άλλα κόμματα, δεν θα ήταν νεοφιλελεύθερα. Θα ήταν μια άλλη συζήτηση» λένε χαρακτηριστικά.

«Αποκλείεται παντελώς το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που είναι και κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα. Δεν θα συμβεί. Απολύτως σαφώς», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γερβασίλη σε δηλώσεις που έκανε στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Για δημοσκοπήσεις

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, από την Κουμουνδούρου λένε ότι τον μήνα Αύγουστο δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και ότι ο αναποφάσιστος κόσμος που θα κρίνει το αποτέλεσμα πρέπει να λάβει αποφάσεις επί πραγματικών θεμάτων. Μάλιστα εκτιμούν ότι τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για την κυρίαρχη τάση θα εξαχθούν στα τέλη της εβδομάδας και ότι αυτή τη στιγμή η συσπείρωση στη Ν.Δ είναι στο 75% και στον ΣΥΡΙΖΑ στο 50%, αρα υπάρχει περιθώριο.

Εκτιμούν ότι πλέον οργανωτικά η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, ότι όσοι έφυγαν έφυγαν και πλέον ο κόσμος που έχει μείνει είναι θυμωμένος γιατί η κυβέρνηση έπεσε εκ των έσω. Στην τακτική τους είναι να μην αντιπαρατεθούν με τους πρώην συντρόφους τους, και εκτιμούν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αποδυναμωθεί πολιτικά σε σχέση με την εικόνα που είχε τον περασμένο Ιανουάριο

Για το ντιμπέιτ

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η τελεμαχία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις 14 Σεπτεμβρίου είναι κλεισμένη και περιμένουν να δουν να αθα καμφθούν οι αντιδράσεις κάποιων για να διεξαχθεί και το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη ημερομηνία αντιδρά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά λόγω υποχρεώσεων στη ΔΕΘ, αν και εκπρόσωποι κομμάτων αντιδρούν στο να γίνει τηλεμαχία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το ΦΠΑ

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖ για τον θόρυβο που προκλήθηκε αναφορικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, είναι ότι πρόκειται για έναν νόμος ψηφισμένο, από Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι βάση της συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τώρα ανακάλυψαν ότι διαφωνούν. Όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση για τον ΦΠΑ όλα ήταν άδικα, προσπαθήσαμε να το στρέψουμε προς τα εκεί που αντέχουν περισσότερο. Εκεί είχαμε μαι αντίληψη που πήγαινε προς τα ιδιωτικά σχολεία, χωρίς να είναι στη λογική μας. Σε κάθε ένα από αυτά έπρεπε να βρεθεί ισοδύναμο. Αυτό γινόταν την ώρα που ήταν η συζήτηση για τον ΦΠΑ στον κρέας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
ΠΑΣΟΚ, τσιπρας, ΔΕΘ, νεα δημοκρατια, φώτης κουβέλης, μειωση μισθων, ζωή κωνσταντοπούλου, huffington post, συριζα, εκλογες, ΕΡΤ, συγκεκριμένο, νέα, ψηφοδελτια, london, school, συμμετοχή, δημαρ, δεη, αθα, ΦΠΑ, σχολεια, feed, property, huffington, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, δημοσκοπηση, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, κοινωνια, ζωή κωνσταντοπούλου, φώτης κουβέλης, κομματα, αποτελεσματα, κουβελης, ημερομήνια, δημοκρατια, εθνικη, ιδιωτικα σχολεια, προγραμμα, ωρα, αθα, αξιζει, βραδυ, βρισκεται, γινει, δειτε, δηλωσεις, δωσει, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, επρεπε, ζωη, θορυβος, εικονα, κυβερνηση, ξερετε, ομαδα, παντα, ολγα, πηγαινε, ποθος, πρωι, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, ταση, φωφη, φωφη γεννηματα, χρονικα, huffington post, huffington, χωρα, feed, κρεας, κωστας, κυριακη, london, μεινει, μητροπουλος, νομικου, πηγες, πληροφοριες, property, school, θανου, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα