Ο υποψήφιος για Όσκαρ Κόλμαν Ντομίνγκο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Sing Sing»

«Είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά άνθρωποι και να απολαύσουμε πράγματα που δεν ανήκουν στη δική μας πραγματικότητα…»

Το πρώτο τρέιλερ της δραματικής ταινίας «Sing Sing» που δόθηκε στη δημοσιότητα -δεύτερη μεγάλου μήκους του Γκρεγκ Κουίνταρ, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και έλαβε εξαιρετικές κριτικές- βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Η ιστορία επικεντρώνεται στο ειδικό πρόγραμμα Rehabilitation Through the Arts (RTA), που εφαρμόζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Sing Sing του Οσίνινγκ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, και επιτρέπει

στους κρατούμενους να ανεβάζουν δικές τους θεατρικές παραστάσεις.  

Πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για Όσκαρ, Κόλμαν Ντομίνγκο και μαζί του ο Πολ Ράτσι, ενώ στο καστ είναι πρώην κρατούμενοι-ηθοποιοί οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το «Sing Sing» ακολουθεί τη φιλία του Divine G (Ντομίνγκο) και του Clarence «Divine Eye» Maclin, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις φυλακές -και στην ταινία παίζει τον εαυτό του- καθώς η ομάδα ενώνει δυνάμεις για να ανεβάσει την παραγωγή «Breakin’ the Mummy’s Code».

Το σενάριο, που συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον Κλιντ Μπέντλεϊ, είναι βασισμένο στο άρθρο του συγγραφέα Τζον Ρίτσαρντσον «The Sing Sing Follies», που έγραψε για το Esquire το 2005 και στη θεατρική παράσταση με τον ίδιο τίτλο, του Μπρέντ Μπιούελ, που παρουσιάστηκε στις φυλακές το 2005.

Η κριτικός του Hollywood Reporter, Lovia Gyarkye έγραψε ότι η «ευαίσθητη προσέγγιση της ταινίας στην απεικόνιση της ζωής των χαρακτήρων την καθιστά ένα επείγον ντοκουμέντο της εποχής μας».

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κόλμαν Ντομίνγκο απέσπασε υποψηφιότητα Α΄  Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ 2024 για την ερμηνεία του στον ρόλο του Μπάγιαρντ Ράστιν, ομοφυλόφιλου ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων, στην ταινία «Rustin» του Netflix.

Το «Sing Sing» αναμένεται στις αίθουσες τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οστιν Μπάτλερ, Τομ Χάρντι, Τζόντι Κόμερ στο «The Bikeriders»

Νέες ταινίες: «Μαμά Γκλόρια» και σε επανέκδοση «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας»

Keywords
Τυχαία Θέματα