Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε αδυναμία στο χρυσό και παρότρυνε άλλους τρομοκράτες να επενδύουν σε αυτόν

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν δεινός επενδυτής και προτιμούσε τις επενδύσεις σε χρυσό, που τον θεωρούσε σταθερή αξία μετά την οικονομική ύφεση του 2008.

Σύμφωνα με επιστολή του προς τον αξιωματούχο της τρομοκρατικής οργάνωσης Atiyah Abd al- Ra τον παροτρύνει να επενδύσει σε ράβδους χρυσού ή σε χρυσά νομίσματα το ένα τρίτο από τα πέντε εκατομμύρια δολάρια που έλαβε η Αλ Κάιντα από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν για να απελευθερώσει διπλωμάτη, αναφέρουν οι The
New York Times.

Η επιστολή η οποία γράφτηκε το 2010 από τον πρώην αρχηγός της Αλ Κάιντα, βρέθηκε μαζί με πολλά έγγραφα, τα οποία έδωσαν πρόσφατα στην δημοσιότητα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, στο κρησφύγετο του αρχηγού της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε από άντρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων τον Μάιο του 2011.

Osama Bin Laden gold letter by Pamela Engel



"Η γενική τάση των τιμών είναι ανοδική", έγραφε ο μπιν Λάντεν τονιζοντας ότι η αξία του χρυσού αναμένεται να διπλασιαστεί στο μέλλον και να αγγίξει τα 3.000 δολάρια η ουγγιά, την περίοδο εκείνη η αξία του πολύτιμου μετάλλου ήταν 1,414.08 δολάρια η ουγγιά και σήμερα έχει πτωτική πορεία με 1.230 δολάρια η ουγγιά.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσων η Atiyah Abd al- Ra ακολούθησε τις οδηγίες του μπιν Λάντεν σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα