Ο αμερικανικός στρατός δίνει το «πράσινο φως» για τον αγωγό Dacotta Access

Ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να δώσει την τελευταία άδεια που χρειάζονται για να συνεχιστούν τα έργα για την κατασκευή του αγωγού Dacotta Access που είχε «μπλοκάρει» ο Μπάρακ Ομπάμα. Χθες, Τρίτη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για να περάσει ο αγωγός κάτω από την λίμνη Oahe στην Βόρεια Ντακότα, η οποία ανήκει στην φυλή των Σιού.

Η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει
σωρεία αντιδράσεων, τόσο από τα μέλη της φυλή των Σιού, όσο και από τους ακτιβιστές που στέκονται στο πλευρό τους. Δεν είναι απίθανο μάλιστα να συνεχιστούν, μαζί με τα έργα, και οι διαμαρτυρίες στην περιοχή «Standing Rock», όπου διαμένουν οι ιθαγενείς. Για πολλούς μήνες, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για τα έργα. Παρά το κρύο, το χιόνι αλλά και την αστυνομική βία, ακτιβιστές και ινδιάνοι δεν υποχωρούσαν.

Οι λόγοι που ο αγωγός έχει μετατραπεί σε αμφιλεγόμενο ζήτημα, είναι το γεγονός ότι κινδυνεύει να μολυνθεί η λίμνη Oahe, από την οποία προμηθεύονται νερό οι ιθαγενείς, ενώ καταπατώνται και τα εδάφη τους που προστατεύονται από συνθήκη του 19ου αιώνα. Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη, αγνοεί το μακροπρόθεσμο κόστος και προωθεί την συνέχιση των έργων για το άνοιγμα νέων, προσωρινών θέσεων εργασίας. Η φυλή καλεί τους Αμερικανούς να διαδηλώσουν αυτή την φορά στην Ουάσινγκτον, παρά στο απομακρυσμένο «Standing Rock».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα