Ντράγκι: Αυξάνεται η χρηματοδότηση μέσω ELA κατά 900 εκατ.

Αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA κατά 900 εκατ., ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «συμμετρική» απόφαση, σε αυτήν του παγώματός του.

Draghi: Increased ELA 900 mln over one week

ECB (@ecb) July 16, 2015

lang="en" dir="ltr">Draghi: Decision to raise ELA took today symmetrical to decision to freeze ELA

ECB (@ecb) July 16, 2015

Αναφερόμενος στα περί Grexit, τόνισε ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να δρα στη βάση της παραδοχής ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Σχετικά με την παροχή ρευστότητας, είπε ότι δεν είναι ποτέ απεριόριστη και χωρίς όρους- τονίζοντας ότι πλέον η συνολική έκθεση στην Ελλάδα φτάνει τα 130 δισ.

Draghi: The ECB continues to act in the assumption Greece is and will remain a member of the euro area

ECB (@ecb) July 16, 2015

Ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, σημειώνοντας ότι μια «αδιαμφισβήτητη» ελάφρυνση χρέους είναι αναγκαία.

Draghi: uncontroversial debt relief is necessary

ECB (@ecb) July 16, 2015

Αμετάβλητα παραμένουν τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, συμπληρώνοντας ότι οι εξελίξεις στις χρηματοαγορές αντικατοπτρίζουν αβεβαιότητα, και ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά (τις αγορές).

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ο πληθωρισμός «έπιασε πάτο» στην αρχή του έτους, και αναμένεται να παραμείνει χαμηλά για τους επόμενους μήνες, καθώς και ότι οι κίνδυνοι για τις χώρες της Ευρωζώνης έχουν ανασχεθεί κάπως. Κοιτώντας μπροστά, αναμένεται περαιτέρω διεύρυνση της οικονομικής ανάκαμψης, πρόσθεσε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Ντράγκι, Αυξάνεται, ELA, 900,ntragki, afxanetai, ELA, 900