Νέα επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα - Συνάντηση με Μητσοτάκη στην Κρήτη

Για τέταρτη φορά θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Όπως ανέφερε «η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο ’Αντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας

στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια».

O ’Αντονι Μπλίνκεν αναχώρησε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον για μια περιοδεία που θα έχει στο επίκεντρο τη προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα.

Το απόγευμα του Σαββάτου η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη ο Άντονι Μπλίνκεν θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου όπου και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Μετά την Ελλάδα, θα επισκεφτεί την Τουρκία, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο και θα συζητήσει συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διάφορες πλευρές στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση της κρίσης.

Τέλος, θα συζητήσει τα άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και τις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς.

Related...Αξιωματούχος ΗΠΑ:Το Ισραήλ δολοφόνησε τον Αρουρι-Λευκός Οίκος:Δεν εξοντώνεται με στρατό η ΧαμάςΤο Ισραήλ σε πόλεμο πολλαπλών προκλήσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα